logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

1,6 mio. kr. til frivilligt socialt arbejde i Sønderborg Kommune

66 ud af 70 frivillige foreninger, der har søgt om penge fra Sønderborg Kommunes såkaldte §18-midler, er blevet tilgodeset med et beløb. I alt har Sundhedsudvalget fordelt 1.602.835 kr. i første ansøgningsrunde 2018.
Opdateret 25.04.2018

Midlerne i §18 puljen er afsat til frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde efter serviceloven og uddeles to gange årligt. 70 foreninger søgte i første ansøgningsrunde i 2018 Sønderborg Kommune om i alt 2.230.725 kr. – men da der kun er 1.850.400 kr. i puljen i 2018, valgte Sundhedsudvalget at fordele 1.602.835 kr. i første runde og har nu en rest på 247.565 kr. til fordeling i anden runde.

De foreninger, som har fået andel i beløbet, varetager funktioner inden for kategorierne Børn, unge og familier – Misbrug – Sundhed, sygdom, handicappede – Humanitært og kirkeligt arbejde samt Ældreområdet. Så de 1,6 mio. kr. kommer til at gøre gavn inden for mange områder. Pengene går fx til en lektiecafé, voksenvenner, julehjælp, familieoplevelser, gadeidræt, kulturforståelse, sund kost, motion, bogmarked, udflugter, ferieophold, integration, vågetjeneste, indkøbsbusser og besøgsvenner.

- Det er fantastisk så mange tiltag og aktiviteter, som varetages af frivillige foreninger, de fortjener al den støtte, vi har mulighed for at give, siger formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen.​

- Disse foreninger kan virkelig gøre en forskel for borgere, der har brug for hjælp til sundhed og trivsel eller i det hele taget støtte til at klare hverdagen supplerer næstformand Didde Lauritzen.

Udover den halvårlige tildeling af midler støtter kommunen Blæksprutternes værested for arbejdsledige og udsatte – Klubals for fysisk/psykisk funktionshæmmede, Dansk Flygtningehjælp Sønderborg/Nordborg – Kirkens Korshær Kaffestue og Sozialdienst Nordschleswigs familievejledning med faste beløb.

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.