Biblioteket udstiller alle plakatforslag

Biblioteket Sønderborg udstiller de næste måneder alle 83 plakater, der i efteråret deltog i konkurrencen om at blive Aprilfestival 2017’s vinderplakat. Udstillingen viser stor kunstnerisk bredde.
Ansvarlig Stine Dudda
Opdateret 17.02.2017

Sønderborgske Stine Westergaards vinderplakat til Aprilfestival 2017 kan allerede nu så småt ses rundt omkring i Sønderborg Kommune. I efteråret vandt hun konkurrencen, som favnede over i alt 83 forskellige plakater.

Hidtil har kun plakatjuryen set plakaterne. Det ændrer sig nu, da Biblioteket Sønderborg frem til 30. april viser samtlige 83 plakater i konkurrencen.

Bibliotekar Linda Ann Pallesen, der de seneste dage har hængt plakater op på biblioteket, kan allerede nu mærke en overvældende interesse for udstillingen.

- Det tog faktisk længere tid at hænge op, end jeg lige havde planlagt. Rigtig mange menneske var meget nysgerrige og ville vide, hvad det var. De ville høre meget mere om Aprilfestivalen. Interessen for festivalen vokser og vokser, siger Linda Ann Pallesen.

En bredt funderet jury udvalgte i efteråret vinderplakaten. Bedømmelsen af plakaterne foregik absolut anonymt, og ingen af juryens medlemmer kendte kunstnernes navne eller bidrag på forhånd. En udenforstående medarbejder i Sønderborg Kommune administrerede de indkomne forslag og holdt konkurrencedeltagernes navne hemmelige for juryen.

Plakatudstillingen kan ses inden for bibliotekets åbningstid.

Aprilfestival, der 23. – 30. april 2017 bringer hundredvis af gratis professionelle teaterforestillinger til Sønderborgområdet, er arrangeret af Teatercentrum i samarbejde med Sønderborg Kommune og Sønderborg Teaterforening. Læs mere om Aprilfestival på www.aprilfestival.dk.

Linda Ann Pallesen, bibliotekar

+ 45 - 88 72 60 31