Cykling uden alder i højt humør

Med nogen forsinkelse nåede ti rickshaws med ældre fra Odense kl. 18.15 torsdag aften frem til Rådhustorvet i Sønderborg.
Opdateret 25.04.2018

Da havde de tilbagelagt turen fra Odense samme dag med en lille, tiltrængt trampepause, mens de sejlede med færgen fra Bøjden til Fynshav.

Mål for turen er Hamborg, som efter planen skal nås i morgen, lørdag. Ud over Sønderborg er Rendsborg værtsby på turen mellem Odense og Hamborg.

Med på turen er 20 ældre, fortrinsvis fra ældre- og plejeboliger i Odense, 15 frivillige, plejepersonale, to medarbejdere fra projektet Cykling uden alder og yderligere tre frivillige, som er henholdsvis kok og chauffører på en bus og en servicebil. Formålet med turen er at skabe opmærksomhed omkring projektet ”Cykling uden alder”, der kæmper for, at ældre har ret til vind i håret – i form af en cykeltur i ny og næ.

_dsc2998.jpg

I Sønderborg Kommune er Plejecenter Mølleparken en god repræsentant for retten til vind i håret, idet centret har to rickshaws, som projektleder Hanne Køhler Hansen og en håndfuld unge frivillige giver beboerne ture i.

De to rickshaws stod klar på Rådhustorvet til at tage imod kortegen fra Odense, og det samme gjorde byrådsmedlem Sven Jensen, en håndfuld medarbejdere fra kommunen samt nogle kander kaffe og kanelsnegle. De faldt på et tørt sted.

Karavanen fra Odense havde regnet med at nå Sønderborgs bymidte kl. 15, men først kom de for sent til færgen på Fyn, og dernæst tog turen fra Fynshav til Sønderborg ikke én time, men to! Der var derfor tvivl om, hvorvidt gæsterne havde mod på den planlagte lille rundvisning – men det havde de! I fantastisk sensommervejr tog de – efter en glad velkomst fra Sven Jensen – turen til slottet og ad Strandpromenaden, hvor der var usædvanligt mange gående og cyklende og stor aktivitet på vandet. Sønderborg viste sig fra sin allersmukkeste side.

_dsc2982.jpg

Efter turen gik det retur til Scandic Hotel, hvor der blev serveret aftensmad, inden sengene blev indtaget. De fleste har uden tvivl sovet godt. De var trætte, men glædede sig til den videre tur sydpå. Turleder Ole Kassow og hans hjælpere var dog klar over, at tidsplanen nok skulle justeres lidt.

Se evt. mere om Cykling uden alder på www.cyklingudenalder.dk