Digital læring skal styrke de lediges jobsøgning

Et godt CV og en målrettet ansøgning er det bedste udgangspunkt i jagten på et job. Jobcenter Sønderborg har udviklet to nye e-læringsmoduler, som klæder de ledige på.
Ansvarlig Rie Bramsen
Opdateret 13.07.2017

Arbejdsmarkedet har været i rivende udvikling de senere år, og det har betydet, at efterspørgslen efter arbejdskraft er steget. Imidlertid er der fortsat mange ledige på jagt efter et job, og her er kunsten at få de to ting til at gå op i en højere enhed.

I den forbindelse er det afgørende, at de ledige har et godt CV og skriver målrettede ansøgninger - men det er ikke altid så nemt. I Jobcenter Sønderborg har virksomhedskonsulenterne dagligt kontakt med virksomheder, som mangler arbejdskraft. Når det sker, udsøger jobkonsulenterne egnede kandidater via de CV'er, der ligger på jobnet.dk.

Men det er ikke hver gang, at det lykkes at imødekomme virksomhedernes ønsker. Nogle gange er der ikke ledige med de efterspurgte kvalifikationer og kompetencer, men ganske ofte har de ledige ikke fået opdateret deres CV'er eller udfyldt alle punkter korrekt. Og så kan søgningen ikke finde dem.

- Det er jo brandærgerligt, at vi har jobparate ledige, som vi ikke kan finde i systemet, når jobbet er der. Derfor skal vi hjælpe og støtte de ledige til at blive meget bedre og langt mere målrettede, når de udfylder deres CV og skriver deres ansøgninger. De skal ikke udfylde deres CV for systemets skyld men for at have de bedste chancer for at komme i job, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen.

Og netop det har der været fokus på i udviklingen af to helt nye e-læringsmoduler, som Jobcenter Sønderborg efter sommerferien tager i brug. En gruppe ledige har deltaget i udviklingen af de to nye e-læringsmoduler, og de er blevet spurgt om deres erfaringer, udfordringer, usikkerheder og ønsker i forhold til CV'et på jobnet.dk, som er det sted, alle jobparate ledige skal have et CV. Og med baggrund i disse tilbagemeldinger er e-læringsmodulerne nu klar til at klæde de ledige på.

- Vi kan nå ud til rigtig mange på den her måde, de ledige kan tage modulerne derhjemme, og de kan se dem igen og igen. Det er enormt positivt, at vi med moderne teknologi kan give de ledige et redskab, som er med til at give dem bedre kort på hånden og sikre, at de er med i kampen, siger Petter Astrup, næstformand i arbejdsmarkedsudvalget.

Det er tanken, at alle ledige fremadrettet skal have adgang til de nye e-læringsmoduler, hvoraf det ene er obligatorisk. Og medarbejderne skal også tage et modul, så de i højere grad konkret forholder sig til den lediges CV og jobsøgning og kan vejlede den enkelte i forhold til arbejdsmarkedets behov