Elever på Rinkenæs Skole vandt en klassefest

I forbindelse med kampagnen "Lys på med Ludvig", som er gennemført for at få skolebørn til at bruge reflekser og lygter, deltog næsten 47.000 danske skoleelever i en tegnekonkurrence.
Ansvarlig Helle Backman
Opdateret 12.01.2017

Og 4. klasse på Rinkenæs Skole vandt en af de ti hovedgevinster - en diskokugle og gavekort til en klassefest.

Dommerkomiteen kom på noget af en opgave, da den skulle vælge de ti bedste tegninger - der var nemlig omkring 1.200 at vælge imellem. Ca. 2.000 klasser med næsten 47.000 elever deltog i kampagnen, og dermed fik de i november en masse vigtig viden indenbords om trafiksikkerhed, lygter og reflekser.

Lys på med Ludvig-kampagnen gennemføres hvert år i november af Cyklistforbundet i samarbejde TrygFonden, Færdselsstyrelsen og de danske kommuner. I Sønderborg Kommune er kampagnen rullet ud i et samarbejde mellem afdelingen Sundhed og forvaltningen Børn og Uddannelse.

Tidspunktet er velvalgt, idet efteråret med tiltagende mørke understreger vigtigheden af, at alle cyklende og gående bruger lygter og reflekser.

- Kampagnen er supergod og informativ på en spændende måde, som engagerer børnene, og så lærer forældre også noget af den. Hvor mange voksne ved fx, at der faktisk skal være seks lygter på en cykel? Der er quizzer og konkurrencer, som inspirerer børnene til at snakke med familien, og det gør kampagnen god og effektiv, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, supplerer:

- Det er rigtig godt, at så mange skoler i Sønderborg Kommune har valgt at være med, og så er det jo faktisk ikke kun Rinkenæs Skole, der fik en præmie ud af det. Der var "sidegevinster" i form af sadelbetræk og reflekser til 60 andre klasser i landet, og her var 4.b på Ahlmann-Skolen og 4.y på Humlehøj-Skolen iblandt. Det er flot og inspirerer forhåbentlig endnu flere til at være med næste år, siger han.

4. klasse
Der var jubel i 4. klasse på Rinkenæs Skole, da eleverne modtog præmien for deres fine trafiktegning: En diskokugle og gavekort til en fest, som de vil holde i løbet af foråret