Flere børn får glæde af ny aftale med Det Kgl. Teater

Sønderjyllands Danseakademi i Sønderborg har i mange år haft et samarbejde med Det Kgl. Teater. Samarbejdsaftalen er nu afløst af en ny aftale, hvor alle kommunens grundskoler kan byde ind på et projekt inden for genrerne opera, ballet eller drama.
Opdateret 25.04.2018

Sønderborg Kommune har indgået en toårig aftale med Det Kgl. Teater, hvor formålet er at gøre den klassiske scenekunst til en vedkommende og naturlig del af børns uddannelsesforløb. Aftalen gælder for indeværende og næste skoleår.

Med aftalen kan alle kommunens folkeskoler byde ind på at få et forløb, som både rummer workshops for lærere, levering af undervisningsmateriale og et 12 ugers forløb for eleverne med besøg fra Det Kgl. Teater. Skolerne kan frit vælge, hvilke klassetrin, der skal deltage, og de respektive forløb er så tilpasset årgangen.

Nybøl Skole har fx valgt at arbejde med balletforestillingen Nøddeknækkeren i indskolingen, ligesom også Nordals-Skolen har arbejdet med ballet, men på mellemtrinnet. Augustenborg Skole er i gang med et balletforløb og har netop haft besøg af en meget inspirerende balletdanser fra Det Kgl. Teater.

- Med den nye aftale er ambitionen et bredere samarbejde med Det Kgl. Teater, og at flere af vores børn får glæde af samarbejdet. Alle folkeskoler har mulighed for at byde ind og dermed give nogle elever et unikt indblik i klassisk ballet, opera eller drama. Projektet involverer børnene i workshops, bygger på dialog og er tilpasset den årgang, som den enkelte skole vælger. På den måde får børnene på en levende måde øget deres kendskab til den klassiske scenekunst og de oplevelser, den rummer, og børnenes nysgerrighed udfordres, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.

Den nye samarbejdsaftale giver samtidig mulighed for et tværgående samarbejde mellem Sønderjyllands Danseakademi, Als Performance Akademi og Sønderborg Kommunes forvaltning Børn, Uddannelse og Sundhed. Når det toårige projekt slutter, skal det efter planen videreføres i regi af Sønderborg Musikskole.

At den hidtidige aftale mellem Danseakademiet og balletskolen på Det Kgl. Teater afløses af den nye, får som eneste praktiske konsekvens for balletbørnene, at der ikke længere vil være optagelsesprøver til Den Kgl. Balletskole i Sønderborg – børnene skal til København. Der vil uændret være balletundervisning på eliteniveau i Sønderborg, og Danseakademiet vil fortsat have et talenthold med professionelle undervisere. Danseakademiet har aktuelt 110 elever.