logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Frem med cyklen og hit med dine ideer

Hvordan bliver Sønderborg cykelkommunen over alle andre? - så vi helt naturligt tager cyklen på arbejde, til sport, i skole, til bageren, i skoven eller til stranden?
Ansvarlig Herdis Thomsen
Opdateret 17.05.2017

Det bliver der lejlighed til at snakke om tirsdag den 23. maj kl. 17-19 i Alsion, og ALLE er velkommen.

Sønderborg har en ambition om at være CO2-neutralt område i 2029, og skal den blive virkelighed, skal alle former for energioptimering ind i billedet. Det gælder også - og ikke mindst - mulighederne for reducere antallet af biler på vejene. Mange flere skal til at dyrke grøn transport, både for klimaet og helbredets skyld.

- Men hvordan får vi mange flere flyttet fra bilsæderne og over på cykelsadlerne? Det kunne vi godt tænke os at høre borgernes ideer og forslag til, og derfor inviterer vi alle interesserede til en idéaften på tirsdag, den 23. maj, kl. 17-19 på Alsion. Vi håber på fuldt hus, og at vi blive væltet af en storm af gode ideer, siger Helge Larsen, der som formand for Sønderborg Kommunes sundhedsudvalg byder velkommen til idéaftenen.

Som gæst har Sønderborg Kommune inviteret Klaus Bondam, tidligere skuespiller, men nu direktør i Cyklistforbundet. Han vil fortælle om, hvordan cykelbyer skaber vækst og sundhed og på den måde inspirere til idéstormen bagefter. Også Kent Nissen, cykelhandler i Sønderborg, er med på ideen om flere cyklister i Sønderborg og vil fortælle om noget af det, han hører i sin butik - nemlig at cyklisterne skriger efter aktiviteter på to hjul.

- Herefter er der fri leg, og jeg håber virkelig, at ideerne vil myldre frem. Vi er allerede i gang med at etablere flere cykelstier, men måske har nogle ideer til flere tiltag. Jeg håber også, at nogle vil være med på, at vi etablerer et Cykelforum, som vil hjælpe os i det videre arbejde med at skabe aktivitet og gode forhold for kommunens cyklister, siger Helge Larsen.

Derfor: Velkommen på Alsion, lokale U 109, på tirsdag kl. 17-19. Tag gerne naboen, kæresten, cykelvennerne, fodboldholdet, arbejdskollegerne eller andre med. Men husk tilmelding forud på www.fritidsonderborg.nemtilmeld.dk/19

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.