logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Gråsten Plejecenter får ansigtsløftning og 11 nye boliger

Fremover skal der være plads til 48 beboere på Gråsten Plejecenter med tilhørende servicefaciliteter og daghjem.
Opdateret 16.02.2017

Det betyder, at der skal bygges 11 nye boliger, og at hele plejecentret skal renoveres og opfriskes. Fire arkitektfirmaer har givet tilbud, og det blev A78 arkitekterne A/S, der fik opgaven.

Mange af beboerne på Gråsten Plejecenter har i dag udsigt over vandet fra deres bolig. Og har de ikke det, kan de nyde den smukke udsigt fra fællesarealerne. Fremover vil yderligere 11 beboere kunne nye den skønne beliggenhed.

- Gråsten Plejecenter har en beliggenhed, der gør det muligt at skabe nogle fantastiske rammer for beboerne. Derfor er det vigtigt, at de kommende tilbygninger passer ind i den nuværende gode løsning og samtidig gør plejecentret mere tidssvarende, så beboerne får mulighed for gode oplevelser i et spændende miljø. Jeg glad for, A78 arkitekternes forslag både virker nyskabende og godt gennemtænkt siger formanden for seniorudvalget Preben Storm.

A78 arkitekternes forslag til tilbygningen indgår som en naturlig del i det bestående byggeri med tre tilbygninger, der giver byggeriet en viftestruktur.

- Jeg glæder mig især over, at beboerne også kan se frem til et spændende udenomsareal med dejlige gårdhaver og små stisystemer, der er tilpasset landskabets niveau, så det er trygt og sikkert at gå sig en tur, siger næstformand i seniorudvalget Jens Peter Thomsen.

Ombygningen er planlagt til at starte i oktober 2017 og forventes at stå færdig i løbet af to år.

Plejecentret har i dag 37 boliger med opholdsstuer, hvor beboerne kan spise eller deltage i aktiviteter. Det blev bygget i 1985, men der er løbende foretaget store om- og tilbygninger, for at centret kan leve op til tidens krav. Gråsten Plejecenter ligger centralt - tæt på forretninger, lægehus og apotek, og der er mulighed for at gå til diverse aktiviteter i byen.

Grasten Plejecenter

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.