Gummistøvler, gydegrus og masser af små naturplejere

Tirsdag den 20 juni vil 25 friske og engagerede børnehavebørn begynde at udlægge gydegrus for ørreder i et vandløb i Gråstenskovene.
Opdateret 16.06.2017

Det er Naturskolerne i Sønderborg Kommune og Vandplejen A.N.A., der laver vandløbspleje med børnehavebørnene.

Fra kl. 10 til kl. 13 arbejdes der med at forbedre vandløbets fysiske tilstand ved at udlægge gydegrus til gavn for ørreder, som går op i vandløbet for at yngle. Mange fiskearter er afhængige af grus for at de kan begrave deres æg, så der kommer ny fiskeyngel. Børnene har allerede arbejdet med at dokumentere fiskenes tilstedeværelse, da de har været ude og se på den yngel, som allerede nu findes der. Til november kulminerer det gode arbejde, når børnene igen skal med i skoven for at se de voksne fisk finde vej op igennem vandløbet for at gyde.

- Projektet giver en fantastisk mulighed for at give børnene en forståelse af vores natur og de naturfænomener, som findes lige udenfor vores dør, samtidig med at de kommer til at have et tilhørsforhold til deres lokalområde, siger naturvejleder i Sønderborg Kommune, Tobias Præstholm Ehmsen.

Vandløbet ligger i Gråstenskovene, lige overfor Ravnsbjergvej nr. 12 og Dyrkobbel. Adgang til fods ad grussti. Se vedheftede kort.

Vandløbsplejen er blevet til i et samarbejde mellem Børnehuset Vindsuset, Vandplejen A.N.A og Naturskolerne i Sønderborg Kommune, og der er givet tilladelse fra Sønderborg kommune, Vand og Natur samt Naturstyrelsen.