logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Haiyan plejer forbindelse til Sønderborg

En lille delegation fra Sønderborgs kinesiske venskabsby, Haiyan, som arbejder med planerne for et stort Universe uden for byen, har netop været på besøg i Sønderborg. Besøget gjaldt Danfoss, Universe og Sønderborgs borgmester.
Opdateret 25.04.2018

Bæredygtighed var overskriften, da alle stole i borgmester Erik Lauritzens kontor blev optaget af gæster fra Sønderborgs venskabsby Haiyan. Bæredygtighed er nemlig et stort tema i Kina, hvor mange byer både oplever stor vækst af industri og boliger og dermed ofte miljøproblemer. Det er i høj grad ønsket om at levere energirigtige løsninger, der ligger til grund for samarbejdet mellem Sønderborg og Haiyan – og et håb om, at dette samarbejde vil generere arbejdspladser i Sønderborg.

Erik Lauritzen fortalte om status på Sønderborgs vision om at blive CO2-neutralt område i 2029 og metoderne, der tages i anvendelse i processen. Det gælder de projekter, kommunen sætter i gang såsom bygningsrenoveringer, solenergi og gasbusser. Men han fortalte også om, at tankegangen i forhold til at anvende energien smart skal være universel og helt naturlig – uanset projektet. Således er bæredygtighed også et tema, når op imod 40.000 spejdere i næste uge slår lejr på Kær, og når Byens Havn i disse år forvandles fra erhvervshavn til moderne bydel med hotel, multikulturhus, kollegium og p-hus.

Delegationens leder var Jiangying Huang, som er direktør i People’s Congress i Haiyan, og hun førte samtalen med borgmester Erik Lauritzen ved hjælp af en tolk.

img_1013.jpgTil venstre for borgmester Erik Lauritzen er det delegationens leder, direktør Jiangying Huang. Alle deltagerne var fra bystyret i Haiyan og involveret i etableringen af en stor version af Universe.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.