Haiyan plejer forbindelse til Sønderborg

En lille delegation fra Sønderborgs kinesiske venskabsby, Haiyan, som arbejder med planerne for et stort Universe uden for byen, har netop været på besøg i Sønderborg. Besøget gjaldt Danfoss, Universe og Sønderborgs borgmester.
Ansvarlig Herdis Thomsen
Opdateret 17.07.2017

Bæredygtighed var overskriften, da alle stole i borgmester Erik Lauritzens kontor blev optaget af gæster fra Sønderborgs venskabsby Haiyan. Bæredygtighed er nemlig et stort tema i Kina, hvor mange byer både oplever stor vækst af industri og boliger og dermed ofte miljøproblemer. Det er i høj grad ønsket om at levere energirigtige løsninger, der ligger til grund for samarbejdet mellem Sønderborg og Haiyan – og et håb om, at dette samarbejde vil generere arbejdspladser i Sønderborg.

Erik Lauritzen fortalte om status på Sønderborgs vision om at blive CO2-neutralt område i 2029 og metoderne, der tages i anvendelse i processen. Det gælder de projekter, kommunen sætter i gang såsom bygningsrenoveringer, solenergi og gasbusser. Men han fortalte også om, at tankegangen i forhold til at anvende energien smart skal være universel og helt naturlig – uanset projektet. Således er bæredygtighed også et tema, når op imod 40.000 spejdere i næste uge slår lejr på Kær, og når Byens Havn i disse år forvandles fra erhvervshavn til moderne bydel med hotel, multikulturhus, kollegium og p-hus.

Delegationens leder var Jiangying Huang, som er direktør i People’s Congress i Haiyan, og hun førte samtalen med borgmester Erik Lauritzen ved hjælp af en tolk.

img_1013.jpgTil venstre for borgmester Erik Lauritzen er det delegationens leder, direktør Jiangying Huang. Alle deltagerne var fra bystyret i Haiyan og involveret i etableringen af en stor version af Universe.