logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Havbokvarteret får en tiltrængt ansigtsløftning

Sønderborg Kommune investerer i børn og unges læring og trivsel. Havbokvarteret danner porten til ByensHavn. Nu går arbejdet i gang med at omdanne veje, pladser og fortove til et indbydende offentligt rum, som giver forsmag på indretningen af arealerne på Byens Havn.
Opdateret 25.04.2018

Om få dage kører gravemaskinerne i stilling for at tage hul på ledningsarbejdet. Infrastrukturen under overfladen skal nemlig være på plads, inden den egentlige ansigtsløftning finder sted fra midten af maj. Men allerede nu mødes borgerne af en vejspærring kort før Chr.d.X's Bro for at arbejdsholdene kan få fred og ro til de dybtgående kosmetiske ændringer, som forvandler kvarteret fra forsømt havnekvarter til et indbydende offentligt byrum.

- Det bliver rigtigt lækkert. Vi bruger masser af smuk granit, og fortovene bliver belagt med de gule klinker, som vi kender fra den indre by, siger formand for teknik- og miljøudvalget Frode Sørensen.

Fornyelsen af kvarter

Arbejder i etaperet sker i etaper for at sikre beboerne adgang til deres boliger. I første omgang færdiggøres Nr. Havnegade på strækningen fra broen og hen til Multikulturhuset. Gaden belægges med ny asfalt, fortovene anlægges med gule klinker, og de øvrige arealer dækkes af i granit i samme design, som er brugt med renoveringen af Hønekilden, den lille plads bag fiskerhusene.

Pladsen foran bådpladserne bliver til et lille anlæg med plantebede og enkeltstående træer. Spadserende på promenaden langs vandet får ligeledes de smukke gule klinker at gå på. 

- Når vores kosmetiske operation er gennemført, vil borgerne få et godt indtryk at hele havnearealet. Vi har lagt vægt på at skabe en helhed ved hjælp af et gennemgående design af de åbne rum. Det får kvarteret til at hænge sammen, tilføjer Inger Plauborg, næstformand i udvalget.

Når arbejdet i Nr. Havnegade er færdigt, starter fornyelsen af Havbogade bag fiskerhusene. Den vil få granitbelægning i hele sin udstrækning. Arbejdet ventes afsluttet i august. Herefter står resten af Nr. Havnegade for tur. Dette arbejde indbefatter blandt andet en hævning af gadeniveauet efter Multikulturhuset. 

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.