Infomøde for kandidater til kommunalvalget 2017

Sønderborg Kommune afholder en kandidatuddannelse for alle borgere, der stiller op eller overvejer at stille op som byrådskandidat ved næst kommende kommunalvalg til november 2017. Uddannelsen er et frivilligt tilbud og har til formål at give nye kandidater et godt indblik i byrådets og kommunens arbejde.
Ansvarlig Elias Billum Have
Opdateret 19.05.2017

En aktiv deltagelse i demokratiet er for de fleste borgere lig med at gå til stemmeurnerne og sætte sit kryds, når der valg. Men der skal i sagens natur være nogen at sætte sit kryds ved, og der er der kun, hvis nogen vælger at stille op. I Sønderborg Kommune har man hen over foråret igangsat en større indsats for at styrke den demokratiske deltagelse og det lokalpolitiske engagement i kommunen. Som et led i denne indsats, udbydes nu også en kandidatuddannelse for byrådskandidater. Uddannelsen skal være med til at give flere borgere mod på og lyst til at stille op.

- Den nye kandidatuddannelse er en del af kommunens samlede indsats for at styrke demokratiet. Vi vil gerne gøre det lettere og mere tilgængeligt for borgerne at stille sig op i kampen om de 31 pladser i byrådssalen til november, og det håber vi den nye uddannelse kan være med til, siger kommunaldirektør i Sønderborg Kommune, Tim Hansen.

Deltagerne kan se frem til blive klogere på kommunens visioner og fyrtårne og på hvordan kommunestyret fungerer i praksis. Halldor Henriksen, lokalredaktør på JydskeVestkysten Sønderborg, kommer og fortæller om samspillet mellem pressen og byrådet, og et par byrådsmedlemmer vil fortælle om, hvordan det er at være medlem af byrådet.

- Der er udelukkende tale om et frivilligt tilbud. Uddannelsen er ikke obligatorisk for dem, der ønsker at stille op til byrådet. Men vi håber at rigtig mange har lyst til at takke ja til tilbuddet om at få et spændende indblik i arbejdet indenfor murerne, siger kommunaldirektør Tim Hansen.

Infomødet finder sted tirsdag den 13. juni kl. 17-20 og afholdes i kantinen på Sønderborg Rådhus. Mødet er åbent for alle nye kandidater, der enten er opstillet eller overvejer at stille op til kommunalvalget i november i år.

• Velkomst og kommunens visioner og fyrtårne v/borgmester Erik Lauritzen
  • Kommunestyret og samspillet mellem politikere og administration v/kommunaldirektør Tim Hansen
  • Kommunens økonomi v/økonomidirektør Bjarke Eriksen
  • Lokalpressens samspil med byrådet v/Halldor Henriksen fra JydskeVestkysten Sønderborg
  • Hvervet som byrådsmedlem v/nuværende byrådsmedlemmer
  • Fællesspisning i rådhuskantinen

Tilmelding

Af hensyn til praktik og forplejning skal tilmelding ske til Elias Billum Have fra byråds- og direktionssekretariatet på elha@sonderborg.dk senest den mandag den 5. juni.

Ved tilmelding oplyses:

• Navn
  • Hvilket parti man stiller op for – eller om man er kandidat uden liste.

For yderligere oplysninger kontakt Elias Billum Have på telefon 21682734

soenderborg_byraadssal_0010-pano.jpg