Konstruktivt møde skal forbedre samarbejde

Formanden for Gråsten Handelsstandsforening og ejeren af Det Gamle Rådhus har holdt møde med Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen. Eneste punkt på dagsordenen var, hvordan parterne får optimeret deres samarbejde.
Opdateret 09.08.2017

Det er en tilfreds borgmester, der efter mødet kan gøre status:

- Jeg er rigtig glad for, at vi fik sat os sammen, og at alle på mødet var enige om at arbejde for Gråstens bedste. Det giver os et fint udgangspunkt for vores ambitioner om at skabe vækst og udvikling i byen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Baggrunden for mødet var uoverensstemmelser mellem ejeren af Det Gamle Rådhus, Thorben Jensen, og medlemmer af Gråsten Handelsstandsforening. Uoverensstemmelser som senest kom til udtryk i forbindelse med fejringen af regentparrets guldbryllup den 27. juli. Uoverensstemmelserne har bl.a. handlet om anvendelsen af torvepladsen foran det tidligere rådhus samt prissætningen på den øl og mad, som sælges ved arrangementer.

Sønderborg Kommune frasolgte i 2015 det tidligere rådhus i Gråsten til virksomheden ipnordic. Efterfølgende har ejeren, Thorben G. Jensen, indrettet en del af det gamle rådhus til restaurant. Sønderborg Kommune frasolgte dog ikke torvet foran rådhuset, som altid har været - og stadig er - kommunens ejendom. Og netop derfor havde borgmesteren indkaldt parterne til et møde om det videre samarbejde mellem sagens parter.

- Gråsten er et område, som er inde i en rigtig positiv udvikling, og den udvikling har vi i Sønderborg Kommune understøttet med en række initiativer i byen, som fx de nye parkeringspladser ved slottet og Den Kongelige Køkkenhave. Vi er ikke færdige med at investere i Gråsten, så derfor er det meget vigtigt for mig, at alle aktører arbejder sammen til Gråstens bedste, understreger Sønderborg borgmester.

Både ejeren af Det Gamle Rådhus og formanden for Gråsten Handelsstandsforening var efter mødet enige om, at alle stræber efter samme mål- nemlig udvikling i Gråsten.

- Jeg er rigtig glad for, at vi fik sat os sammen og drøftet de udfordringer, der har været, for det er ingen hemmelighed, at der har været uenighed mellem nogle af handelsstandsforeningens medlemmer og ejeren af Det Gamle Rådhus, Thorben Jensen. Men - og det er det vigtigste - vi fik en god snak om, hvordan vi får skabt et godt fundament for et konstruktivt videre forløb. Ingen er jo uenige om at ville det bedste for Gråsten, siger formanden for Gråsten Handelsstandsforening, Gunnar Hattesen.

Ejeren af Det Gamle Rådhus, Thorben G. Jensen, meldte sidste år sin virksomhed ud af Gråsten Handelsstandsforening. Men han understreger, at det ikke betyder, at Det Gamle Rådhus og handelsstandsforeningen ikke kan arbejde sammen, når der er arrangementer i byen.

- Det Gamle Rådhus vil meget gerne involveres i de fremtidige projekter på Torvet. Det skal der slet ikke være nogen tvivl om. Det kan godt være, at vi har været uenige om nogle ting, men vi støtter op om aktiviteter i Gråsten, fordi vi i Det Gamle Rådhus vil det bedste for byen og byens udvikling, siger Thorben G. Jensen.

På tirsdagens møde var der enighed om, at man i første omgang vil få samarbejdet bragt tilbage på rette spor ved at arbejde sammen om de kommende musikarrangementer på Torvet. En enighed som glæder borgmester Erik Lauritzen:

- Vi har her nogle dygtige og flittige aktører, som jo - selvom der kan være uoverensstemmelser - vil det samme. Nemlig skabe vækst og udvikling for deres lokalområde. Det vil vi som kommune bakke op om og støtte bedst muligt. Men det kræver, at parterne i Gråsten kan finde ud af det sammen - og det mener jeg, vi har taget et stort skridt frem mod i dag, understreger Sønderborgs borgmester.