Naturmælk leverer mejerivarer til Spejdernes Lejr

Op mod 80.000 liter mælk og alle andre mejerivarer, som skal sættes til livs på Spejdernes Lejr i Sønderborg 22.-30. juli, skal leveres af Naturmælk. Og lejren bliver nu synlig på mælkekartoner i hele landet.
Opdateret 13.03.2017

Spejderne bag Spejdernes Lejr prioriterer lokalt og bæredygtigt i leverancen af mejeriprodukter til lejren. Af to kandidater er valget faldet på økologiske Naturmælk, der har mejeri i Tinglev i nabokommunen, og hvis 34 producenter er baseret i regionen, heraf to i Sønderborg-området.
- Vi sigter efter mest mulig bæredygtighed, også når det gælder indkøb. I det samlede billede er vi dog nødt til at prioritere økonomien, for at lejren og dermed deltagerbetalingen ikke skal blive for dyr. Med Naturmælk har vi fået en god aftale, der spiller på mange tangenter. Og så er det også meget vigtigt for os, at lejren er integreret i lokalområdet - ikke bare i kraft af de fysiske rammer, men også ved at borgerne og virksomhederne er involveret, siger Richard Engelholm, som er chef for lejren, der for få dage siden også offentliggjorde en indkøbsaftale om byggematerialer med Stark i Sønderborg.

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, lægger ikke skjul på, at han og byrådet har set meget frem til landingen af lokale indkøbsaftaler for Spejdernes Lejr.
- Vi investerer stort i værtskabet. Det er også en strategisk indsats, der skal få lejrens deltagere og gæster til at opdage områdets muligheder. Og nu tegner der sig et billede af, at der virkelig er noget i det – også for virksomhederne her og nu. Det er vi glade for, siger Erik Lauritzen.

Lejren på spiseborde landet over

Som led i aftalen udsender Naturmælk i de kommende uger i alt 400.000 liter minimælk i hele landet, hvor Spejdernes Lejr er synliggjort på mælkekartonen.
Og til lejren regner Naturmælk med at levere 70.000-80.000 liter mælk plus andre mejeriprodukter som smør, ost og fløde.
Naturmælk har i otte år været leverandør til Roskilde Festival og har dermed solid erfaring med events.
- Da vi hørte om Spejdernes Lejr, var vi ikke i tvivl om, at vi kunne være en god medspiller. Vi forbinder os med mange af de samme værdier som spejderne – interessen for naturen og hensynet til den. Så vi er et godt match, siger Nelly Frees Riggelsen, salgs- og marketingchef hos Naturmælk.

Mød Naturmælk på lejren

Med aftalen giver Naturmælk også et sponsorat til aktiviteter for lejrdeltagerne. Desuden bliver det muligt at købe mejeriets produkter på lejrpladsen, ligesom Naturmælk formentlig også vil indgå i et udstillingsområde på lejrens centrale plads.
Aftalen er faldet på plads efter længere tids dialog mellem Naturmælk og lejrorganisationens indkøbsudvalg.
- Vi har lægt vægt på det lokale tilhørsforhold, leveringsikkerhed, bredden af sortimentet og ikke mindst erfaringen med at levere til store arrangementer. Naturmælk har hele vejen igennem været meget imødekommende og hjælpsomme, og vi ser frem til at kunne byde lejrens deltagere, hjælpere og gæster på mejeriets fine produkter, udtaler Peter Harbo, der er chef for indkøbsudvalget.

SPEJDERNES LEJR 2017
Ca. 40.000 danske og internationale spejdere mødes i Sønderborg til Spejdernes Lejr 22.-30. juli 2017.
Fem spejderkorps står bag lejren: Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-spejderne i Danmark.
De holdt første gang fælles lejr i Holstebro i 2012 med ca. 38.000 deltagere.
Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dage. Læs evt. mere om lejren her: spejderneslejr.dk

Spejdernes Lejr partnerskab med Naturmælk

Nelly Frees Riggelsen fra Naturmælk og lejrchef Richard Engelholm står her på Sønderborgs havnepromenade med den første af de mælkekartoner med Spejdernes Lejr, som Naturmælk i de kommende uger udsender i hele landet.
Foto: Kim Toft Jørgensen