Nu blomstrer landsbyerne op, og boldbanerne får nyt liv

38.000 blomsterløg og 700.000 m2 boldbaner er nogle af de store tal, som Sønderborg Kommune arbejder med, når der skal gøres klar til foråret. Sidste efterår delte kommunen blomsterløg ud til alle landsbylaug, og nu kan resultaterne ses langs veje og torve, hvor forårsblomster byder velkommen. Snart vil der også være fuld aktivitet på kommunens boldbaner, men forinden er 70 hektar baner blevet klargjort og afmærket med kridtstreger.
Opdateret 21.04.2017

Krokus, påskeliljer og andre skønne forårsblomster er nu piblet op af jorden. Og det er ikke kun hjemme i haven, man kan se dem. De står i hobetal langs veje og på offentlige steder rundt i hele kommunen. Som altid planter Sønderborg Kommune forårs- og sommerblomster, men i efteråret 2016 blev der gjort en ekstra indsats for at forskønne kommunens landsbyer, der i alt fik 38.000 blomsterløg, som de selv plantede med stor kreativitet.

Der er 34 landsbylaug i Sønderborg Kommune, som har fået tilbudt blomsterløg. I 2015 var der ikke mange landsbyer, som sagde ja tak til løgene. Men i løbet af foråret 2016 fik de syn for sagen i de landsbyer, hvor løgene var blevet sat. Det smukke syn havde en afsmittende effekt, så i efteråret 2016 var efterspørgslen på blomster så stor, at kommunen måtte levere 38.000 løg. Lige nu kan landsbyernes beboere nyde godt af, at blomsterne står i fuldt flor i deres landsby. Og hvad er bedre end en søndagstur rundt på en blomstrende ø for at se de andre landsbyer.

Landsbylaugene i Svenstrup og Stolbro & Stolbroløkke er eksempler på de laug, der har valgt at forskønne med forårsblomster.  Men kommunen bliver ikke kun forskønnet med blomster. Med forårets komme rykker spillerne også ud på boldbanerne, hvor der skal dribles, tackles og spilles efter reglerne. Det kræver en jævn og fin bane med synlige streger. Tromling og strigling af boldbaner og opmærkning med streger hører derfor også med til den forårsklargøring, Sønderborg Kommune står for. Hvert år inden 1. april skal 700.000 m2 bane være klar og opmærket med kridtstreger, så skoler og foreninger kan få luftet deres bolde i forårsvejret.

Jeg er rigtig glad for, så mange aktive borgere har taget imod kommunens tilbud og selv har gjort en indsats for at få landsbyerne til at blomstre. Og boldbanerne skal selvfølgelig også være klar til kommunens aktive sportsudøvere, siger formand for teknik- og miljøudvalget Frode Sørensen.

blomster_stolbro_til_pm.jpg