Nu har Løvkærs beboere eget værksted

”Endelig” – har jeg lyst til at sige, lød det fra Niels Ole Bennedsen, formand for socialudvalget i Sønderborg Kommune, da han i dag indviede botilbud Løvkærs eget værksted. Det har været ønsket og undervejs længe, men nu er det der – og beboere og personale glæder sig.
Ansvarlig Lasse Esbjerg
Opdateret 13.11.2017

Lige siden botilbud Løvkær på Kær Bygade ved Sønderborg blev indviet i 2014, har det været et ønske, at et værksted til beboerne snart skulle følge efter. Beboerne på Løvkær har nemlig brug for rammer, der tilgodeser deres behov for ro og individuel vejledning.

- I har særlige behov, og derfor skal I ha’ en særligt værksted. Men det betyder ikke, at I ikke må bruge de andre værksteder, vi har i kommunen – den mulighed har I altid. Jeg synes, der er fundet en rigtig god løsning her, hvor de forskellige værksteder kan gøres større og mindre efter behov, og hvor der også er plads til fællesskaber for dem, der gerne vil dét, sagde Niels Ole Bennedsen og ønskede såvel beboere som personale held og lykke med at bruge de nye faciliteter.

Løvkær har syd for værkstedet et stort grønt område, hvor der også er aktivitetsmuligheder for dem, der gerne vil være ude.

Niels Ole Bennedsen fortalte, at socialudvalget måtte tage lidt af skylden for, at værkstedet først åbner nu:

- Sidste efterår kom vi i tvivl. Ikke om beboerne har samme behov for aktivitet som andre, for det har de. Men vi stoppede op og overvejede placeringen, indretningen og tilkørselsforholdene igen. Nu kan vi se det færdige resultat, og det er godt, lød det fra ham.

Områdeleder Lasse Esbjerg holdt også en lille indvielsestale, hvor han udtrykte sin, beboernes og det øvrige personales glæde over det lyse og funktionelle værksted med den gode udsigt.

- Vi er så glade for at ha’ fået det, og det er sket i et fint samarbejde med arkitekt, kommunens afdeling Service&Ejendomme samt håndværkerne, sagde han, inden han sammen med en af beboerne, Preben Hansen, afslørede værkstedets navn og det fine skilt, som nu får plads foran værkstedet.

- Vi har haft fem-seks navne i spil, men vi besluttede dette her, forklarede han, efter at klædet var taget af skiltet med Værkstedet Løvskærs navn og en sød, lille smiley.

Og så var der, mens novembersolen skinnede ind og løftede humøret yderligere, tid til en bid mad og en sodavand til alle.

loevkaer_indvielse.jpgOmrådeleder Lasse Esbjerg (th.) og beboer Preben Hansen tog klædet af og løftede dermed sløret for værkstedets navn.