Nu skal Oksbøl Skov plantes

115 børn, borgmester Erik Lauritzen og skovrider Inge Gillesberg sætter gang i plantningen af Oksbøl skov.
Ansvarlig Jane Ruby Hansen
Opdateret 02.11.2017

Onsdag den 8. november går det løs og da starter arbejdet med at plante den nye statsskov mellem Havnbjerg, Nordborg og Oksbøl.

Kl. 09.00 byder borgmester Erik Lauritzen og skovrider Inge Gillesberg velkommen og herefter vil 115 skolebørn og børnehavebørn fra Nordals Skolen, Østerlund Friskole og Børnebyen Havnbjerg svinge plantespaderne og plante de første nye træer i Oksbøl Skov.

Velkomsten foregår ved Østergård Frugt og Bær på Havnbjergvej 21, 6430 Nordborg, og herfra går alle deltagere ud for at plante træerne til den nye skov.

”Alle er velkomne til at komme og være med. Medbring en plantespade og vær med til at plante den nye statsskov”, fortæller skovrider Inge Gillesberg fra Naturstyrelsen, der kommer til at stå for driften af den nye skov.

Oksbøl Skov bliver en ny naturperle på 150 hektar på Nordals. En skov som kommer til at rumme en masse dejlig ny natur og vil give gode muligheder for friluftsliv, rekreation, skovture, udeskole/udeundervisning og meget, meget mere.

Oksbøl Skov skal være mere end bare en skov, den skal også være med til at sikre grundvandet i området.  Skoven drives økologisk og herved passer den på grundvandet som ligger under skovens arealer.

”Vi har både brug for mere natur og for, at vi passer på de ressourcer, som vi skal sikre for de næste generationer. Derfor er Oksbøl Skov vigtig. Den er med til at sikre rent drikkevand mange år ud i fremtiden”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Vi byder alle velkommen til den nye skov.

Sønderborg Kommune, Foreningen Vandsamarbejdet og Naturstyrelsen, Sønderjylland