Nye sheltere øger turist-paletten

Er man til overnatning tæt på naturen, er der kommet en fin mulighed i Sjellerup. Her har medarbejderne i SAABU Natur med støtte fra Friluftsrådet og Naturstyrelsen bygget en bålhytte og to sheltere med plads til 25.
Opdateret 10.07.2017

Shelterne, som en primitive hytter med tag, sider og sovepladser over jordniveau, ligger godt i forhold til flere af de alsiske vandreruter og Riderute Als. Stierne går ikke lige forbi, men overnatningspladsen ligger inden for kort afstand og tæt på indkøbsmulighederne i Guderup, som vandrere og ryttere måske alligevel skal frekventere.

Bålhytte og sheltere er indviet og klar til at tage imod trætte ben, der trænger til et hvil. Borgmester Erik Lauritzen sagde i sin indvielsestale, at stedets gæster kan glæde sig til en fantastisk beliggenhed midt i naturen med heste og høns som naboer. Der er adgang til vand og toilet, og bålhytten giver plads til hyggeligt samvær med andre og madlavning over gløderne.

Ud over Friluftsrådet og Naturstyrelsen har også borgerne via landsbylaugene på Nordals og turisterhvervet via Turisme Nordals været inddraget i arbejdet med at placere og anlægge bålhytte og sheltere. For borgere og medarbejdere i Sønderborg Kommunes handicapafdeling, hvor SAABU Natur i Sjellerup hører under, har det været en utroligt spændende opgave:

- De har gået til opgaven med en enorm energi og et stort engagement, fordi de ved, at hytterne nu er tilgængelige for offentligheden og skal vises frem. Det har været enormt motiverende. Samtidig har samarbejdet med turisterhvervet og landsbylaugene gjort, at der har været stor lokal bevågenhed på arbejdet, og det har også øget motivationen, siger formand for socialudvalget i Sønderborg Kommune, Niels Ole Bennedsen.

Nu er der så blot tilbage at be’ om godt sommervejr, så vandringsmænd og –kvinder kan begive sig ud på stierne med madpakke og sovepose på ryggen og benytte shelterne.

Bålhytte og sheltere findes på adressen Bækvej 10, 6430 Nordborg.