Olietanke hos virksomheder er set efter

Under sloganet ”Tænk på miljøet – tjek din olietank” har miljømedarbejdere fra Sønderborg Kommune besøgt 37 virksomheder. Fokus er på vejledning og forebyggelse af uheld.
Ansvarlig Hanne Bruun
Opdateret 09.11.2017

Virksomhederne, der er besøgt, har tanke på under 6000 liter. Størrelsen er valgt, fordi disse tanke har en udløbsdato.

- Mange af virksomhederne er ikke klar over, at tankene har en begrænset levetid, som de skal holde øje med. Derfor er besøgene i høj grad forebyggende. Hvis der sker uheld, og sløjfningsterminen er overskredet, vil virksomheden nemlig stå med både et miljøproblem og et forsikringsproblem. Ud over sløjfningsterminerne kiggede vi også på, om tankene var korrekt installeret og om rørføringer, placering og underlag var i orden, fortæller afdelingsleder i Erhverv&Affald, Hanne Bruun.

Af de 37 virksomheder fik knapt en tredjedel indskærpelser vedrørende forhold, der skulle bringes i orden.
I de tilfælde, hvor virksomhederne ikke følger lovgivningen, er de vejledt om at rette op. Og så har afdelingen udarbejdet og udleveret en informationsfolder, som giver gode oplysninger af værdi for virksomhederne.

- Generelt har vi mødt et billede af, at virksomhederne har styr på det. Vi er blevet positivt modtaget og har fået lejlighed til at vejlede bl.a. om sløjfningsterminen, og virksomhederne har givet sig tid til at vise os rundt, fortæller Hanne Bruun.