logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Pas på de små cyklister i trafikken

For kort tid siden søsatte Sønderborg Kommune en cykelkampagne, der skal gøre bagsædebørn til hverdagscyklister.
Ansvarlig Jens Sørensen
Opdateret 08.09.2017

Under sloganet "Giv dit barn lov til at cykle" opfordres forældre til at droppe den dårlige vane med at køre børnene til skole i bil. Det sker med et glimt i øjet og, der er lavet tre små film, der deles lystigt på de sociale medier og vises i biograferne.

Alle børn cykler

Men der er flere cykelkampagner i gang for tiden. Hvilket er meget naturligt nu, hvor sommerferien er slut og mange skolebørn er nye i trafikken. Sønderborg Kommune er med, når Cyklistforbundets og TrygFondens skolekampagne Alle Børn Cykler ruller ind på flere af kommunens skoler fra den 4. september og to uger frem.

- Alle Børn Cykler skal få flere børn til at cykle i hverdagen - for eksempel til og fra skole. For det er veldokumenteret, at børn, der bevæger sig, får bedre selvværd, bliver sundere og har nemmere ved at lære. I Sønderborg Kommune er der stor fokus på, at aktivitet og bevægelse er et vigtigt grundlag for at leve det gode liv, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

I Alle Børn Cykler konkurrerer elever om at cykle så mange dage som muligt i dysten om præmier som nye cykler til en hel klasse eller festlige klassefester. Med kampagnen tilbyder Cyklistforbundet undervisningsmaterialer, der får fysisk aktivitet og læring til at gå op i en højere enhed. Det sker med cykellege og boglige opgaver til fx dansk og matematik, hvor eleverne skal cykle sig til løsningerne eller bruge cyklen til fx at regne og stave.

120.000 elever fra 900 skoler over hele landet deltager i årets kampagne. I Sønderborg deltager 1.910 elever. Som noget nyt lukker Cyklistforbundet årets kampagne med at kåre Årets Cykelskole. Læs mere om kampagnen på www.alleboerncykler.dk

Vigtigt, at forældrene bakker op

- Det er vigtigt, at forældrene bakker deres børn op i at cykle til skole og fritidsaktiviteter. Sørg for, at cyklen er i god stand, hjelmen passer på hovedet og at tøjet er gearet til en cykeltur i det danske cyklevejr. Tag godt imod de cyklende elever - og til jer forældre: Giv dit barn lov til at cykle, siger Erik Lorenzen, formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Cyklistprøven

I tæt samarbejde med kommunens skoler arrangerer Sønderborg Ungdomsskole igen i år den årlige cyklistprøve fra Rådet for Sikker Trafik. Det betyder, at der fra uge 37 vil kunne ses glade cyklende skoleelever med hjelm på hovedet, som træner på livet løs i hele kommunen. Eleverne bliver guidet i at færdes trygt og sikkert i trafikken. De får styr på færdselsregler, lærer at tackle svære situationer i trafikken, fx i kryds. Cyklistprøven afsluttes med en digital teoriprøve og en køreprøve i trafikken.

 

Bilister og andre medtrafikanter bedes tage godt imod de trænende elever, de hårdtarbejdende færdselskontaktlærere og kontrollanter, som alle vil være at se rundt omkring i bybillederne fra uge 37 og frem til finalen på Sønderskov Skolen onsdag i uge 41.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.