Regionalt netværk for krigsveteraner styrkes

Også tre fynske kommuner har tilsluttet sig nu, hvor styregruppen for Syddansk Veteranforum mødes til sit tredje arrangement. Det finder sted på Folkehjem i Aabenraa i dag, torsdag, hvor også den nye leder af Veterancentret deltager.
Opdateret 25.04.2018

Syddansk Veteranforum blev stiftet i december 2016 for at styrke samarbejdet mellem kommunerne i et netværk, idet koordinatorerne typisk er alene om opgaven i deres respektive organisationer. Forummet samarbejder desuden med Forsvaret og frivillige organisationer, bl.a. Veteranstøtten, om at øge kendskabet til de tilbud, som findes for krigsveteraner og deres pårørende.

- Vi er efterhånden 12 veterankoordinatorer i kommunerne i regionen, og vi har stor glæde af at udveksle erfaringer og viden i vores arbejde. Vi møder mange udfordringer, for veteranerne har vidt forskellige behov for hjælp. I det arbejde, hvor vi ofte selv skal ”opfinde” nye metoder og tilbud, er videndeling helt afgørende, siger Kim Andersen, der er veterankoordinator i Sønderborg Kommune. Han udgør sammen med koordinatorerne fra Kolding, Vejen og Aabenraa styregruppen.

- Vi har efterhånden et virkelig godt samarbejde med hinanden, men også med frivillige organisationer, og det betyder, at vi efterhånden også kan tilbyde flere og bedre aktiviteter for vores veteraner, siger Kim Andersen.

Når veterankoordinatorerne i dag mødes med en række gæster, er den nye chef for Veterancentret, Susanne Lund, blandt gæsterne. Hun fortæller om centret og besvarer spørgsmål.

På programmet er også det etablerede træf for veteraner, Dancon-træf, som primært består af veteraner fra fx Cypern og Gaza og nu mangler nye kræfter. Arrangementet indeholder også en vigtig opdatering fra koordinatorerne, som orienterer hinanden om, hvad de har af aktiviteter i deres respektive kommuner.

FAKTA

• Der er registreret 7.654 veteraner i Region Syddanmark – stort set samme antal som i Hovedstadsområdet
  • Der er i de syddanske kommuner ansat 12 veterankoordinatorer, som dækker 20 kommuner
  • Arrangementet torsdag på Folkehjem er for veterankoordinatorerne og inviterede gæster som fx kontaktofficerer, repræsentanter for kommunerne i regionen, psykiatrien i Region Syddanmark og en række foreninger, som veterankoordinatorerne samarbejder med, fx soldaterforeninger, Folk og Sikkerhed samt Veteranstøtten
  • Styregruppen består ud over Kim Andersen af koordinatorerne Irene Johsefine Kjær, Kolding, Dorthe Clausen, Aabenraa, og Allan Kühne Nielsen, Vejen.