Så er der forskning og ny viden til alle

Vi kan alle blive lidt klogere, når Forskningens Døgn går i luften i Sønderborg Kommune over seks intense døgn med hele 24 arrangementer.
Opdateret 25.04.2018

Første forelæsning er mandag den 25. april på Syddansk Universitet, Campus Sønderborg og sidste arrangement er på Gråsten Bibliotek lørdag den 30. april. Alle kan deltage, og det er ganske gratis.

Forelæsningerne er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, og det er Birgitte Bjørn Petersen, projektleder i House of Science, der i tæt samarbejde med Syddansk Universitet i Sønderborg, uddannelsesinstitutionerne og bibliotekerne i Sønderborg Kommune har udarbejdet programmet for forelæsningerne og de øvrige aktiviteter i Sønderborg Kommune.

- I Sønderborg Kommune indledes foråret med nysgerrighed, videbegær og mod på fremtidens samfund. Lokal forskning og globalt udsyn forenes i et festfyrværkeri af gratis videnstilbud - debatmøder, foredrag og aktiviteter. Ungdomsuddannelser, universitet og skoler samarbejder om at lægge den nyeste viden om teknologiske forhold og menneskelige vilkår i vores samfund frem til debat og eftertanke, siger Birgitte Bjørn Petersen.

Blandt emnerne er teknologidrevne samfundsforandringer, ytringsfrihed på nettet, gensplejsning, sund mad, robotteknologi, iværksætteri og hvordan kroppens eget immunforsvar kan inspirere til udvikling af nye lægemidler. Fredag den 29. april inviterer Syddansk Universitet i Sønderborg til debatmøde om grænser og grænsekontrol – før nu og i fremtiden.

Forskningens Døgn

Ungdomsparlament

Onsdag den 27. april vil et ungdomsparlament debattere og udarbejde en resolution, der overrækkes til borgmester Erik Lauritzen. Det foregår i Fælleshuset ved Ahlmannskolen kl. 9 – 15. Ungdomsparlamentet består af 120 unge fra Sønderborg og AP Møller Skolen i Slesvig.

Her finder du programmet

En folder med årets program er allerede uddelt på uddannelsesinstitutionerne, borgerservice og biblioteker i hele kommunen. Det kan også hentes på www.houseofscience.dk. Klik på Forskningens Døgn på forsiden.

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende forskningsfestival, der siden 2005 er blevet afholdt årligt.

Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

Forskningens Døgn henvender sig til alle, der er åbne for at blive underholdt og lære nyt - og især til dem, der ikke til daglig har berøring med forskning og innovation.