logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Seks unge fra Sønderborg Kommune gentænker unge og demokrati

Seks unge fra Sønderborg Kommune pakker nu kufferten og rejser til Aarhus for at deltage i et europæisk netværksprojekt om unge og demokrati.
Ansvarlig Jens Sørensen
Opdateret 07.09.2017

Netværksprojektet kulminerer, når omkring 300 unge fra alle hjørner af Europa mødes ved European Youth Consensus (EYC) topmødet den 10. - 15. september 2017. Sammen vil de gentænke unges deltagelse i demokrati og medborgerskab gennem kreative processer som billeder, lyde, ord og bevægelse.

De seks unge delegerede fra Sønderborg Kommune kommer fra Nordals Skolen, Den Internationale Skole og Gråsten Skole og er mellem 14 og 17 år. De vil deltage i et spændende program, der er skabt af andre unge i samarbejde med Aarhus Kommune og Europæisk Kulturhovedstad - Aarhus 2017. Det faglige program om demokrati er således udviklet af 300 elever fra skoleklasser fra byerne Aarhus og Fredericia, mens unge fra lokale klubber og ungdomsskoler står bag topmødets sociale program.

Alle delegerede fra Europa præsenterer inden EYC-topmødet hinanden for opgaver, refleksioner og præsentationer om at være medborger og del af en demokratisk proces, med udgangspunkt i deres eget land. Dermed bliver alle deltagere del af et fantastisk internationalt netværk og af aktiviteter, der vil inspirere andre europæiske unge til at bidrage til den demokratiske debat.

- Når man kigger rundt i verden er der en del, der tyder på, at der er behov for at revitalisere og gentænke, hvad demokrati egentlig er for en størrelse. Det er især vigtigt, at unge mennesker reflekterer over værdien af demokratiske processer. Jeg er rigtig glad for, at seks unge fra skoler i Sønderborg Kommune har valgt af være en del af det europæiske netværksprojekt EYC i Aarhus, siger Stephan Kleinschmidt, formand for udvalget for kulturel og regional udvikling.

Alle unge delegerede ved European Youth Consensus Summit vil komme fra lokale studenterråd, ungdomsråd, skoler eller andre demokratisk valgte organisationer i 14 forskellige europæiske lande.

Fakta: European Youth Consensus er udviklet i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Europæisk Kulturhovedstad - Aarhus 2017

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.