Skulptur i Nordborg flyttes og forskønnes

Sønderborg Kommunes Kunstfond er takket være et legat fra Fabrikant Mads Clausens Fond i gang med at flytte og forskønne. I første omgang bliver en stor skulptur ved Flindts Hjørne i Nordborg mere synlig.
Ansvarlig Poul Danior
Opdateret 20.04.2017

Den store skulptur på hjørnet af Storegade og Ringvej - også kaldet Flindts Hjørne - er udført i 1978 af billedhugger og kunstmaler Kai Trier, Haderslev (1902-1990). Materialet er lakeret pladejern, og den står på en betonsokkel. Kunstværket blev skænket af daværende Nordborg Kommunes Kunstfond og symboliserer samhørigheden mellem vand og land.

I forbindelse med registrering og eftersyn af skulpturer i det offentlige rum i Sønderborg Kommune vurderede Kunstfonden, at skulpturen efter 40 år uden vedligeholdelse trængte til en kærlig hånd. Malingen er skallet af flere steder, hvilket har givet næring til rust, som har forårsaget en halv snes tæringshuller. Soklen er revnet flere steder og må nødvendigvis skiftes ud.

Samtidig er der arbejdet på at finde en ny placering til skulpturen, så forbipasserende i højere grad får øje på og nyder synet af den. Medarbejdere i kommunens afdeling Veje & Trafik har holdt møder med Handelsstandsforeningen i Nordborg, og der var enighed om en ny placering på et af de tre andre hjørner og tættere på krydset. Kunstfond har nu anbefalet en placering på det modsatte hjørne, men på den samme side af Ringvej.

Det er et lokalt firma, Fynsk & Søn A/S, der løser opgaven med at flytte den tunge skulptur. Køreplader er allerede lagt ud, så man kan snart glæde sig til gensynet med den store og nu forskønnede skulptur. To andre firmaer, som Kunstfonden ønskede tilbud fra, kunne ikke påtage sig det tunge løft.

skulptur.jpg