SMS skal få flere til at stemme

Sønderborg Kommune tager SMS'er i brug for at minde alle om kommunalvalget den 21. november.
Ansvarlig Rasmus Kjølby
Opdateret 31.10.2017

Sygehuset gør det og biblioteket gør det. Sender en SMS, når man har en aftale eller når der er arrangementer. Nu springer Sønderborg Kommune med på vognen og sender en SMS, der skal huske borgerne på kommunalvalget.

- Vi ser SMS'erne som et naturligt supplement til de andre måder vi gør opmærksom på, at der er kommunalvalg. Det er efterhånden helt normalt, at man modtager påmindelser via SMS, og de fleste bruger deres telefoner meget. Derfor er det oplagt for os at sende en SMS, fortæller ansvarlig for kommunalvalget i Sønderborg Kommune, Betina Wichmann Knudsen. Hun tilføjer, at Sønderborg Kommune betragter tiltaget som folkeoplysning.

Der vil blive udsendt to sms'er med nogle ugers mellemrum. I morgen kommer den første, der minder om, at der nu er tre uger til valget. Dagen før valget kommer nummer to. Begge SMS'er indeholder en opfordring til at gå hen og stemme. De vil være underskrevet "Sønderborg Kommune".

SMS'erne vil blive sendt til 44.000 telefonnumre i Sønderborg Kommune. Da registreringen ikke indeholder modtagerens alder, vil en del af SMS'erne ende hos børn, der ikke kan stemme - det tager Betina Wichmann Knudsen dog roligt:

- Vi er sikre på, at de fleste børn blot vil slette SMS'en - og er de i tvivl, vil de spørge forældrene, der kan forklare sammenhængen. Vi tror på, at borgerne i kommunen vil se det som en god hjælp til at huske dagen.