Sønderborg Kommune er med på Nøglehullet

Fødevarestyrelsen gennemfører her i marts kampagnen "Spis sundt - uden det gør ondt".
Ansvarlig Line Svensson
Opdateret 20.03.2017

Kampagnen har fokus på den gode smag og Nøglehulsmærkede produkter, og 10 af dem får titlen Årets Nøglehulsprodukt 2017 i forskellige kategorier. Alle kan stemme og deltage i konkurrencen om gavekort til mad.

Til og med søndag den 26. marts kan forbrugerne stemme på deres fødevare-favoritter i konkurrencen Årets Nøglehulsprodukter 2017 i forskellige kategorier inden for brød, pålæg, ost og færdigretter. De fødevarer, som forbrugerne giver flest stemmer, vinder titlen som Årets Nøglehulsprodukt 2017. Alle forbrugere, der stemmer, deltager i lodtrækningen om gavekort på op til 2.000 kr. til dagligvarebutikker.

Kåringen af årets Nøglehulsprodukter finder sted torsdag den 6. april.

Kampagnen "Spis sundt - uden det gør ondt" skal vise danskerne, at det ikke behøver at gå ud over den gode smag, når de vælger Nøglehulsmærkede produkter. Med kåringen af Årets Nøglehulsprodukter 2017 bliver den gode smag fejret.

Læs mere om kampagnen på www.nøglehullet.dk eller hent kampagnemateriale i Frivillighedens Hus, Perlegade 50, Sønderborg.

FAKTA

• Fødevareproducenter og dagligvarebutikker har haft mulighed for at indstille Nøglehulsmærket brød, pålæg, ost og færdigretter til konkurrencen. Produkterne skal leve op til en række kriterier, fx indhold af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn.
  • Forbrugerne kan deltage i afstemningen i konkurrencen på nøglehullet.dk. Alle, der stemmer, deltager i lodtrækningen om gavekort på op til 2.000 kr. til dagligvarebutikker.
  • Konkurrencen gennemføres i samarbejde med Saltpartnerskabet, der består af DI Fødevarer, Landbrug og Fødevarer, Dansk Erhverv, HORESTA, Hjerteforeningen, Hjernesagen, Forbrugerrådet TÆNK, Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Kost- og Ernæringsforbundet, COOP, DSK, Dansk Supermarked, Danske Slagtemestre, Bager- og Konditormestre i Danmark, Gigtforeningen, Dansk Hypertensionsselskab, Lagkagehuset og Fødevarestyrelsen.
  • Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der gør det nemmere for forbrugerne at finde sundere fødevarer. Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav om indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre.

Spis sund banner