Sønderborg styrkes i ny politistruktur

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at indføre en ny struktur, der skal sikre, at borgerne også i fremtiden har et politi, der er stærkt og slagkraftigt nok til at matche en ny virkelighed med en anderledes og mere kompliceret kriminalitet og nye opgaver i forhold til terror og grænsekontrol.
Ansvarlig Jens Sørensen
Opdateret 11.01.2017

Den nye struktur kommer til at gælde fra starten af 2018. Sønderborg beholder sin politistation og får tilført flere opgaver.

I en pressemeddelelse oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at de fortsat prioriterer nærhed til borgerne og responstider. Der vil derfor også i den nye struktur køre patruljer ud fra alle de nuværende lokalstationer, undtagen Ribe. Der bliver ikke skåret ned i antallet af patruljer, som kører rundt og dækker politikredsen. På nogle tidspunkter af døgnet bliver dækningen endda bedre.

Den nye struktur betyder, at den lokale sagsbehandling og efterforskning samles på tre områdecentre, der bedre og mere effektivt kan håndtere de nye opgaver. I den forbindelse samles lokalpolitistationerne samarbejdsmæssigt i tre områder: Nordvest, som dækker Varde, Fanø og Esbjerg kommune. Nordøst, som dækker Haderslev og Vejen kommune og Syd, som dækker Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommune.

I område Syd samles den lokale efterforskning og sagsbehandling i Sønderborg. Herfra kører der patruljer ud, og der er også borgerbetjening og forebyggelse på stationen.

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, at der sker en styrkelse af politistationen i Sønderborg.

- Der har verseret rygter om, at der ville blive nedlagt lokale politistationer i forbindelse med den nye struktur. Det har vi nu fået afkræftet, og det er selvfølgelig den bedste nyhed. Jeg er glad for, at Syd- og Sønderjyllands Politi har prioriteret nærheden til borgerne og responstiden. Det er det vigtigste i forhold til borgernes tryghed. Så er det selvfølgelig ekstra positivt, at politistationen i Sønderborg bliver områdecenter i Område Syd og at sagsbehandlingen og efterforskningen samles her. Det kan jeg kun være tilfreds med, siger Erik Lauritzen.

Søndag til torsdag kl. 15.00 - 21.00.