logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Sønderjysk erhvervsleder maner til ordentlighed og ansvarlighed

Sønderjysk erhvervsleder sender appel til sine medlemmer, og beder folk på kanten af arbejdsmarkedet banke på arbejdsgivernes døre.
Ansvarlig Jens Sørensen
Opdateret 15.03.2017

Det tager ikke lang tid at finde ud af, hvad formanden for Dansk Industri i Sønderjylland, direktør Erling Duus, mener om et inklusivt, rummeligt arbejdsmarked med plads til alle - eller i hvert fald de fleste:

Erling Duus

- Vi skal som virksomheder opføre os ordentligt, og det viser sig heldigvis, at dem, der gør det, også ofte har de bedste resultater, siger Erling Duus, der er administrerende direktør på Egholm A/S i Sønderborg.

- Her i virksomheden ansatte vi for over 40 år siden en handicappet ung mand på 17 år. Han har været her, indtil han i en alder af 60 forlod os. Vi skal opføre os ordentligt og ansvarligt, mener jeg, og jeg er sikker på, at vores medlemsvirksomheder har samme holdning, siger Erling Duus, der afslører sig som en erhvervsleder, der har meget andet end sorte og røde tal i hovedet.

Erling Duus har velmente råd til dem, der ikke kan klare 37 timer på almindelige vilkår, men alligevel gerne vil have en lille rolle på arbejdsmarkedet.

- Er du interesseret i et job, må du starte med at banke på virksomhedernes døre. Vedholdenhed bliver ofte belønnet, så tag ikke et nej for et nej. Sig ikke ”hjælp mig”, men fortæl, hvad du brænder for at bidrage med. Brug dit netværk! Der er større chancer, når en medarbejder kommer og beder mig tage en samtale med et familiemedlem, der f.eks. leder efter et fleksjob, siger Erling Duus.

På spørgsmålet, om det administrative bøvl ved at have medarbejdere ansat på særlige vilkår, kommer svaret prompte fra Erling Duus:

- Bøvlet er stort set væk!

Og til sidst et godt råd fra Erling Duus til de virksomheder, der har medarbejdere, som godt kan opleve arbejdspladser som ”kaotiske”:

- Giv en sådan medarbejder et ”skoleskema”, så han eller hun kan se, hvad opgaverne er, og hvilke forventninger, virksomheden har, siger Erling Duus.

Eegholm A/S, der har 100 medarbejdere, arbejder med tavlesystemer, handler med komponenter til tavlesystemer og producerer gear og elektromotorer samt generatoranlæg til nødstrøm og udvikling af elektronik.

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.