Sommerferiepasning i SFO bliver billigere

Forældrene i Sønderborg Kommune er markant mere tilfredse med SFO-ordningen nu end i 2015.
Ansvarlig Erling Andresen
Opdateret 12.10.2017

Det fremgår af en ny undersøgelse. Der har dog været utilfredshed med sommerferietilbuddet - og den har politikerne lyttet til. Derfor falder prisen for pasning i juli til næsten det halve næste år - nemlig 400 kr. pr. uge.

- Det er dejligt at konstatere, at forældrene til SFO-børn er mere tilfredse med ordningen, både når det gælder børnenes glæde ved at være i SFO, forældrebetalingen generelt og den øgede fleksibilitet. Vi er til gengæld ikke i tvivl om, at der har været stor utilfredshed med betalingen i juli - og den har vi selvfølgelig lyttet til og justerer derfor på. Princippet er uændret, at man betaler efter forbrug, men prisen matcher i højere grad det, som andre måneder koster, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen.

Forældrenes utilfredshed bundede både i prisen og i, at forældre troede, at de - når de havde købt "fuldpakken" - også var dækket ind i juli. Navnet har vildledt mange. Der peges i forbindelse med evalueringen også på, at bedre kommunikation mellem forvaltning, pladsanvisning, SFO og forældre vil løfte tilfredsheden yderligere.

Næstformand i børne- og uddannelsesudvalget, Tage Petersen, er glad for, at SFO-modellen er evalueret, og at konklusionerne giver anledning til nogle justeringer:

- Det er klart, vil skal ændre modellen i forhold til betalingen i juli, men ellers er det glædeligt, at tilfredsheden med at have sine børn i SFO stiger. Det gælder også princippet om, at to pct. af SFO-betalingen går til VidensBy Sønderborg, som anvender dem til fx foreningssamarbejder og en fælles SFO-dag. Jeg var skeptisk over for den del, men glæder mig over, at evalueringen gør min skepsis til skamme, siger han.

Når betalingen næste sommer ændres fra 764 kr. til 400 kr. pr. uge, så vil det betyde en mindre indtægt til kommunen. Den er i niveauet 215.000 kr. og kan afholdes inden for udvalgets ramme.