Sorggrupper for børn belønnet med pris

Soroptimisterne i Sønderborg valgte i forbindelse med deres modeshow på Alsion, hvor overskuddet går til velgørenhed, at donere 10.000 kr. til Sønderborg Kommunes sorggrupper for børn.
Opdateret 25.04.2018

I børne- og ungerådgivningen i kommunen, hvor sorggrupperne er etableret i samarbejde med skoleafdelingen, glæder medarbejderne sig over påskønnelsen og over, at donationen giver mulighed for lidt ekstra til børnene.

Trivselskonsulent Annette Hansen, der er sorggruppeleder sammen med tre kolleger, modtog på projektets vegne prisen på Alsion. Hun siger:

- Vi er meget taknemlige for prisen. For anerkendelsen og de muligheder, pengene giver, men vi er også glade for, at prisen er med til at sætte fokus på børn og unge i sorg og den betydning, som sorggrupperne har. Vi har oprettet to grupper for børn over 10 år og opretter snart en tredje for mindre børn. Vi oplever, at sorgen har mange ansigter og trækker dybe spor, og vi ved, der er brug for en indsats for at hjælpe. Vi er meget glade for påskønnelsen og for de muligheder til noget ekstra, som vi kan skabe med pengene.

Præsident for Soroptimisterne i Sønderborg, Lotte Hecker Andersen, sagde i sin begrundelse for at donere prisen til sorggrupperne:

-  I arbejder med børn og unge, der er i en sårbar og udsat situation, og det mennesker som jer, der tager hånd om dem. Vi ser jeres arbejde som medvirkende til, at disse mennesker får bearbejdet deres sorg og på sigt får mulighed for at blive mere hele mennesker igen. Arbejdet ligger i tråd med de værdier, som Soroptimisterne står for.

Hvert år mister over 4000 børn og unge en forælder ved dødsfald. Det betyder, at der på hver skoler er seks-otte børn, som er i sorg på grund af tab af en forælder. I arbejdet i Sønderborg Kommunes børne- og ungerådgivning gøres der en særlig indsats for, at børnene og de unge ikke står alene med deres sorg.

De to sorggrupper for børn og unge over 10 år blev oprettet for et år siden, og der er nu ved at blive etableret en tredje sorggruppe, som bliver for børn under 10 år.

Ud over sorggrupperne tilbydes børn og unge individuelle samtaler, ligesom medarbejderne kan tage ud på skoler for at hjælpe sorgramte klasser.

- Talemåden, at ”tiden læger alle sår”, er ikke en sandhed, når vi taler med børn og unge, der har mistet. Sorg er ikke noget, man kommer over – det er noget, man skal lære at leve med. Det er et ualmindelig barskt livsvilkår, som kræver en speciel opmærksomhed, og den ønsker vi at give dem i sorggrupperne, siger Annette Hansen.

img_0186_002.jpg

Præsident Lotte Hecker Andersen (t.v.) overrækker Soroptimisternes pris på 10.000 kr. til Sorggrupperne for børn og unge i Sønderborg Kommune, repræsenteret ved trivselskonsulent Annette Hansen.