logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Spejderlejren har givet mange nye, spændende tilbud på Kær Vestermark

Spejdernes Lejr 2017 er forbi, og Kær Vestermark vender nu tilbage til at være den rekreative oase, som området allerede er blevet for borgerne. Spejderlejrens afslutning betyder samtidig, at nogle af de konstruktioner, som blev opført under lejren bliver pillet ned, mens andre forbliver på området, og fremover kan benyttes af alle der besøger Kær Vestermark.
Opdateret 25.04.2018

Af nye og varige konstruktioner kan nævnes:

  • Kyststien er renoveret og giver nu adgang fra Verdens Ende
  • Der er opført et helt nyt vejnet omkring en den store sceneplads, plus et færdigt udviklet sceneområde, som kan bruges ved events, som f.eks. koncerter
  • Den store støvle med grillplads, udsigtstårn og handicapvenligt toilet
  • To shelterpladser med i alt syv shelters med op til 40 sovepladser, som kan bruges af alle.
  • Ny teltplads ved den ene shelterplads
  • To fugleskjul hvorfra man kan nyde områdets enestående dyreliv
  • I jorden på Kær Vestermark er der nu lagt kloakering, el, fiber og vand
  • Det forfaldne stuehus ved Frydendal er revet ned, og erstattet af p-pladser for områdets besøgende
  • En række vandhuller er blevet renset op og har fået flade brinker med en maksimal vanddybde på 1 meter. Så nu kan man komme helt ned til vandfladen og opleve dyrelivet i vandhullerne - og måske endda se den fredede lille løvfrø

- Spejdernes slogan for lejren var "Vi sætter spor", og det må man i allerhøjeste grad sige, at lejren har gjort. Kær Vestermark har hele tiden været et skønt område, men med de mange nye tilbud til borgerne er det blevet gjort endnu mere attraktivt, fortæller Bent Albæk, der er biolog i Sønderborg Kommune.

Derimod bliver de midlertidige grøftebroer, som spejderne brugte, når de skulle fra de grønne områder og ud på de asfalterede veje, pillet ned. Det samme gælder den midlertidige bro, som blev anlagt for enden af Skydebanevej, og som blev brugt som bådebro for spejdernes sø-aktiviteter. Sønderborg Kommune har søgt om at opføre en større, bedre og permanent fiskebro på samme sted. Ansøgningen ligger nu hos Kystdirektoratet, som vil behandle sagen i august d.å.                                     

- Det var aldrig tanken, at den bro, som blev opført til spejderlejren skulle være en permanent løsning - det var den slet ikke bygget til at være. Men hvis Kystdirektoratet giver grønt lys, så kan borgerne glæde sig til en meget bedre bro, som både er større, bedre og handicapvenlig, fortæller Bent Albæk, og tilføjer, at samtlige tilladelser og godkendelser naturligvis var på plads inden spejderlejren.

- Hvis man i øvrigt vil vide noget om Kær Vestermark, Spejdernes Lejr 2017, lovgivning eller andet der har med området at gøre, så er man naturligvis altid velkommen til at kontakte Sønderborg Kommune, siger Bent Albæk.

Alle de ting der bliver pillet efter spejderlejren kommer nu på auktion hos Campen Auktioner, så de forhåbentlig kan få et nyt og godt liv andre steder i Sønderborg Kommune - eller andre steder i landet.

efter_spejderlejren.jpg                   

 

 

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.