Spejdernes Lejr lægger stor ordre hos Stark i Sønderborg

Når 40.000 spejdere til sommer indtager Kær Vestermark, vil mange af materialerne komme fra den lokale Stark trælast. Lejren har nemlig lige underskrevet en indkøbsaftale med Stark i Sønderborg til mere end tre millioner kroner.
Opdateret 13.03.2017

- Det her er en meget vigtig aftale for Spejdernes Lejr. For det første har vi fået en god aftale om indkøb af de mange materialer, som vi skal bruge for at få rejst lejren. For det andet, er vi rigtigt glade for at kunne give noget tilbage til Sønderborg Kommune, som gør en kæmpe indsats for at tage godt imod os, siger lejrchef Richard Engelholm og tilføjer, at der er flere lokale aftaler på vej.

Alene lejrens indkøb forventes at give en omsætning på mere end tre millioner kroner til Stark i Sønderborg. Desuden omfatter aftalen en rabataftale for alle de spejdergrupper, der deltager.  De kan bestille varer online og afhente dem i deres lokale filial eller få det leveret på lejren. Og Stark opstiller Stark en ”filial” på lejrpladsen med et bredt sortiment af varer, som spejderne kan få brug for.

- Vi er stolte af og glade for, at aftalen er faldet på plads. Vi har brugt meget energi på at tænke over, hvordan det kunne gøres mere spændende end en almindelig samhandelsaftale, fortæller trælastdirektør Dennis Rosengreen Skjøth, der sammen med sine medarbejdere har udviklet et koncept, hvor Stark ud over butikken også laver aktiviteter på lejren. Det er samtidig første gang, virksomheden laver en ”ekstra butik” ude i byen.

- Vi ser det som en mulighed for at få nye erfaringer og udvikle vores forretning. I Stark-kæden som helhed er man vant til at håndtere store aftaler. Nu kan vi vise, at vi også har noget at byde ind med i Sønderborg, siger Dennis Rosengreen Skjøth.

Glad borgmester

Hos Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, er der også glæde over kontrakten. Kommunen satser stort på Spejdernes Lejr, og netop indkøb og aftaler med lokale virksomheder er et område, hvor lejren giver tilbage til sin vært:

- Det er dejligt, at der nu er tegnet en markant lokal aftale. For byrådet er det godt at se, at den investering vi har vedtaget, også giver helt konkret udbytte til lokalområdet i form af omsætning. Det er også rart at vide, at det her kun er den første af flere aftaler. Og så bliver det spændende at se, hvordan den lokale Stark vil indgå i lejren. Jeg er sikker på, at det bliver en oplevelse for alle parter. Jeg glæder mig selv helt vildt, siger Erik Lauritzen.

Vil vise at branchen er sej

Allerede tre uger inden lejrens åbning 22. juli begynder opbygningen af lejren på Kær Vestermark. Også i de uger vil Stark være klar hver dag kl. 7-19. Byggemarkedet forventer at have mellem fem og ti medarbejdere beskæftiget og fylde tre lastbiler dagligt til lejren. Desuden vil Stark have en 24-timers hotline åben til at efterkomme lejrdeltagernes behov.
Det fortæller Stark-medarbejder Henrik Christensen, der er tovholder for projektet. Han har nært kendskab til spejderlivet, da han selv er medlem af FDF, hvor aktiviteterne ligner.  Under lejren vil Stark ved siden af butikken indrette et lounge-område og sætte gang i aktiviteter som ringridning i trillebør, træarbejde og oplysning om bæredygtig skovdrift.
- Vi uddanner selv unge mennesker, og vi vil gerne vise, at det er en sej branche, hvor man får nogle kompetencer. Faktisk ligger det ikke så langt fra de værdier, som spejderne arbejder med, siger Henrik Christensen.

Behov for lidt af hvert

Spejdernes lejrorganisation har forhandlet med tre lokale kandidater om leverancen af byggematerialer, og i sidste ende faldt valget altså på Stark.
- Det er væsentligt, at Stark er en stor kæde med stor leveringssikkerhed og fleksibilitet, og så har kæden et meget bredt sortiment. Vi bruger ikke kun rafter. Der skal bygges store installationer, som også skal være sikkerhedsmæssigt i orden.  Det er tidligere sket, at spejdere pludselig stod og manglede 1000 røgalarmer til en event. Og så skal det jo være her og nu. Det vil Stark kunne levere, siger lejrchef Richard Engelholm, der også indrømmer, at mange ikke helt unge spejdere, som han selv, godt kan lide at indrette sig lidt komfortabelt:
- Jeg skal bo på lejrpladsen i tre uger, og så vil jeg gerne bygge rede med et ordentligt køkkenbord og den slags.

SPEJDERNES LEJR 2017

• Ca. 40.000 danske og internationale spejdere mødes i Sønderborg til Spejdernes Lejr 22.-30. juli 2017.
  • Fem spejderkorps står bag lejren: Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-spejderne i Danmark.
  • De holdt første gang fælles lejr i Holstebro i 2012 med ca. 38.000 deltagere.
  • Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dage.

Spejdernes Lejr - indkøbsaftale med Stark

Lejrchef Richard Engelholm underskriver her aftalen med Stark i Sønderborg i overværelse af borgmester Erik Lauritzen, til højre, trælastdirektør Dennis Rosengren, til venstre, og Henrik Christensen, der er Starks tovholder i lejrprojektet. Foto: Kim Toft Jørgensen