logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Spejdernes Lejr sender 90 busser over Alssundbroen - hver time!

Spejdernes Lejr giver trængsel på vejene - især på ankomst- og afrejsedagene. Som gæst kan man parkere ved lejren, men der bliver også gratis shuttlebus mellem byen og lejren.
Opdateret 13.07.2017

Når Sønderborg Kommune 22.-30. juli er vært for Spejdernes Lejr med op mod 40.000 deltagere og forventet 100.000 gæster i løbet af ugen, vil det påvirke trafikken i og omkring Sønderborg, især på ankomstdagen, lørdag 22. juli, og afrejsedagen, søndag 30. juli. Her må man forvente kødannelser på de store veje til Sønderborg. 
Når der er mest tryk på, vil der ankomme 90 busser i timen og op mod 300 biler. Spejdernes Lejr har nøje planlagt trafikafviklingen i samarbejde med myndighederne, men beklager, hvis der alligevel opstår gener. 
På ankomst- og afrejsedagen skal alle køretøjer til Spejdernes Lejr fra Jylland over Alssundbroen, hvor de skal af på den første rampe, mens al øvrig trafik skal fortsætte ad Rute 8. Dette bliver skiltet.
I tidsrummet 6:00-22:00 på disse dage spærres Vestermark for kørsel fra Nørrekobbel/Bosager og ud mod Kær.

Under lejren

Under hele lejren, 22.-30. juli vil den del af Vestermark, som løber gennem lejrpladsen - fra Nørre Havnegade til Kær Bygade - være spærret. Ligeledes vil Nørre Havnegade være spærret fra Verdens Ende og hen til Vestermark.
I bymidten vil der hele ugen være mange ekstra aktiviteter og fodgængere, og derfor vil den såkaldte Z-akse være spærret i dagtimerne fra mandag 24. til lørdag 29. juli. Det er kl. 9-18, fredag dog kl. 9-02. Dog er varekørsel tilladt indtil kl. 11, og kørsel er tilladt for sygetransporter. Z-aksen er Jernbanegade fra Mariegade, Perlegade og Østergade indtil Kastanieallé.  
Et par P-pladser i byen vil være spærret i hele perioden. Det gælder P-pladserne på Rønhaveplads og ved hjørnet på den modsatte side af vejkrydset Løkken/Arnkilgade. Muligvis kan flere P-pladser blive spærret. 

Lad hunden blive hjemme

Spejdernes Lejr er en åben lejr, som alle kan besøge alle dagene kl. 8-22. På selve lejrpladsen er motorkøretøjer ikke tilladt, men ud mod Rute 8 er der et parkeringsareal med plads til 7000 biler. Her opkræves en P-afgift på 100 kr. Det er ikke tilladt at medbringe hunde eller andre dyr på lejrpladsen. 
Hvis man bor i området, er det en fordel at gå eller cykle til lejren. Man kan fx gå langs havnefronten og ad den nye sti, der er anlagt fra Verdens Ende ved Alssundbroen og ind på lejrpladsens sceneområde. 

Gratis shuttlebus

Der kører en gratis shuttlebus mellem Sønderborg og lejren fra søndag 23. juli til lørdag 29. juli. 
Den kører fra busstationen ad Arnkilgade til lejren, og fra lejren ad Grundtvigs Allé, Alsgade og Ringridervej til busstationen. 
Første ture fra busstationen er kl. 6, 6.30, 7 og 7.30 og derefter hvert 10. minut indtil kl. 23, hvorefter den igen kører hver halve time med sidste tur kl. 01.30.  Ruten har nr. 2193, og køreplanen kan slås op på Sydtrafiks hjemmeside HER.

Ankomst og afrejse


Under lejren

Shuttlebussens rute
Shuttlebussens rute

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.