Sternfahrts deltagere bydes på gensyn

Sønderborg gør sig klar til både byfest og Sternfahrt i Kristi Himmelfarts-dagene.
Opdateret 18.05.2017

Med byfesten får de ca. 3000 deltagere i Sternfahrt lidt ekstra "på opleveren". Håbet er, at deltagerne, der primært er fra Tyskland, vil vende tilbage senere som turister, gerne med hele familien. De får en goodiebag med hjem - fyldt med lokkemad.

Muleposer, klistermærker, nøgleringe, foldere og flyers ligger i bunker på bordene på Sønderborg Produktionshøjskole i disse dage. Elever fra fire af skolens værksteder - SOSU, body & mind, grafisk linje og køkkenholdet - står og sidder omkring bordene med bunkerne og lader muleposerne gå rundt, mens de fylder i.

De har været i gang i går (onsdag) og i dag, og lærer Christina Streubel er ret sikker på, at fredagen også skal tages i brug. Store flyttekasser med plads til 30 muleposer i hver begynder at fylde pænt op i lokalet, mens der hele tiden bliver fyldt flere og flere muleposer.

Forbindelsen mellem Sønderborg Kommunes afdeling Kultur, Event og Fritid blev skabt, da produktionsskolen lavede skilte til Aprilfestivalen, og så var opgaven med at samle goodiebags'ene snublende nær.

- Der skal bruges rigtig mange hænder for at afvikle et stort arrangement som Sternfahrt. Bl.a. har vi jo også mange frivillige, der hjælper, mens gæsterne er her. Med goodiebags'ene vil vi gerne sikre, at mange af Sternfahrt-deltagerne kommer igen som turister. Poserne er fyldt med turistbrochurer, foldere om museer, Universe, Byens Havn, der er bykort og en velkomsthilsen fra borgmesteren, en lille fin Lego-nøglering, et klistermærke og et flot program - i alt 13 dele. Vi håber både, at de føler sig godt modtaget, at de vil nyde opholdet meget - og at de vil vende tilbage, siger Sønderborg Kommunes projektleder på Sternfahrt, Lene Neumann Jepsen.