Sweatre bliver til huer og børn til glade givere

Salvation Army Redesign CPH tager for første gang uden for København med et læringsforløb. Det indledes i dag (6. november) med en workshop for lærere, men involverer hen over vinteren elever fra Sønderborg Kommunes 5. og 6. klasser i at producere huer af brugte sweatre.
Opdateret 06.11.2017

Forløbet tager afsæt i tankerne om at glæde andre og give nyt liv til brugt tøj. Temaet er "Fra brugt sweater til en ny hue" og handler både om bæredygtighed og om glæden ved at gøre noget godt for andre. Konkret er det kasserede sweatre, der får nyt liv.

Der lægges ud med en lærerworkshop på i dag kl. 14-17 i forvaltningen Børn og Uddannelse på Jyllandsgade 36, hvor 14 håndværks- og designlærere fra kommunens folkeskoler deltager. I workshoppen får lærerne af "Salvation Army Redesign CPH" undervisning i at omdanne sweatre til huer.
Herefter starter et skoleforløb, hvor eleverne bliver undervist i designopgaven, og forløbet slutter med en udstilling af de færdige huer. House of Creativity er Sønderborg Kommunes partner i samarbejdet med Frelsens Hær.

- Julen nærmer sig, og det er for mange en tid, hvor man oplever glæden ved at give og gøre en forskel for andre. Derfor syr eleverne to huer - en hue til sig selv og en anden til én, som eleven gerne vil glæde med en varm hilsen. Vores ønske har været at skabe et socialt bæredygtigt designforløb, og vi glæder os meget til samarbejdet med Salvation Army Redesign CPH, siger Oliver Jon Christensen, koordinator i House of Creativity.

- Eleverne får mulighed for at sende varme tanker ind under huen ved hjælp af digitale hang tags, som de hæfter på deres hue. Med en QR-kode kan man se elevens videohilsen på sin telefon og høre om tankerne bag huen, fortæller Oliver Jon Christensen.

FAKTA

• Lærerworkshop november: 6. november kl. 14-17: Lærerworkshop hos Børn og Uddannelse, Jyllandsgade 36, Sønderborg.
  • November-februar: Der produceres huer på de deltagende folkeskoler.
  • Ultimo februar 2018: Udstilling og præsentation af huer i et butikslokale i Sønderborg.

Salvation Army Redesign CPH er en afdeling af Frelsens Hærs Genbrug. Den skaber inspiration og producerer ting til glæde for sig selv, miljøet og et menneske, som har brug for hjælp. Afdelingen har udviklet en hueworkshop i København med henblik på at lave huer til hjemløse.