logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Tilskud til 41 foreninger for ældre

Sønderborg Kommune har uddelt 326.200 kr. til foreninger, der står bag aktiviteter og socialt samvær for ældre. Midlerne kommer fra Social- og Seniorudvalgets såkaldte §79-pulje, som der uddeles fra to gange årligt. Denne gang havde 41 foreninger søgt om at komme i betragtning, og alle fik et beløb.
Opdateret 25.04.2018

Det næste halve år er der lidt flere penge til udflugter, fællesspisning, jubilæer, motionstilbud, cykelture, kurser, foredrag, koncerter og anden underholdning for ældre i de 41 foreninger, der har fået en lille vitaminindsprøjtning i form af et tilskud fra Sønderborg Kommune. Tilbuddene er mange i foreningerne, der fordeler sig på vennekredse på plejecentre, pensionist/efterlønsforeninger og ældreforeninger.

Det er forskelligt, hvilket beløb foreninger har fået, men det højeste beløb, én enkelt forening har modtaget, er 10.000 kr. Og det er givet til følgende foreninger: Tangshave Vennekreds, Vennekredsen ved Gråsten Plejecenter, Vennekredsen ved Hørup Plejecenter, Egernsund og omegns seniorer, Hørup Pensionistforening, Nordborg Pensionistforening, Ældre Sagen Broager, Gråsten og omegns Pensionistforening, Broager Pensionistforening, Lysabild efterløn og pensionistforening, Havnbjerg Pensionistforening, Mandskoret Sønderborg, Velo team Gråsten, Herrehjørnet v. Ulkebøl Kirke, For ældre og handicappede i Sønderborg, Egen Seniorer og Gråsten Ældreklub.

- Jeg er glad for, vi har mulighed for at give et beløb til alle de foreninger, der har ansøgt. Vi har desværre ikke tilstrækkeligt med midler til at bevilge dem alle det fulde beløb, de har søgt om – men vi har prøvet på at fordele midlerne efter bedste evne, siger Social- og Seniorudvalgets formand Preben Storm.

- Det er så dejligt at se, hvor mange foreninger der gør noget for at give ældre gode muligheder og oplevelser, der kan øge deres trivsel. Pengene bliver givet ud til mange gode formål, siger Social- og Seniorudvalgets næstformand Ganeswaran Shanmugaratnam.

Midlerne i Social- og Seniorudvalgets §79-pulje er i 2018 på i alt 392.700 kr. De 41 foreninger søgte om totalt 582.682,00 kr. Udvalget valgte at bruge 326.200 kr., så der er 66.500 kr. tilbage til 2. ansøgningsrunde.

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.