Unge mænd fortæller ikke, hvordan de har det

Kun hver tredje unge mand, der er udvalgt til at svare på den store undersøgelse "Hvordan har du det?", har svaret. I de kommende dage får de en sidste opfordring direkte i postkassen i et forsøg på at øge den vigtige svarprocent. Undersøgelsen, der handler om sundhed og trivsel, er den største af sin art i Danmark.
Ansvarlig Herdis Thomsen
Opdateret 20.04.2017

Mens 73 procent af syddanske mænd over 65 år allerede har svaret på undersøgelsen, er mændene mellem 16 og 24 år noget sværere at få til tasterne. Kun 34 procent har svaret.
Men de kan stadig nå det. De, der ikke har svaret endnu, har netop fået en sidste reminder om at svare på spørgeskemaet. Skemaets spørgsmål handler om alt fra søvn til motion og brugen af sociale medier.

Projektleder Susanne Vangsgaard fra Region Syddanmark håber, at de, der endnu ikke har svaret, vil gøre det nu:

- Det er et generelt problem i alle regioner, at især unge mænd ikke svarer på undersøgelsen, selv om vi har henvendt os direkte både via brev og e-Boks. Måske fordi de ikke føler, at de fejler noget. Men alle svar er lige vigtige - og nødvendige - for, at vi får et retvisende billede af borgernes sundhed og trivsel, både de unges og de lidt ældres.

Præmier på højkant

I alt 57.000 borgere over 16 år i Region Syddanmark er tilfældigt udvalgt til at svare på spørgeskemaet, og lige nu har i alt næsten 60 procent svaret. Alle, der svarer, deltager i lodtrækningen om pengepræmier på op til 6000 kr., iPhones, iPads og biografbilletter, og der er svarfrist i slutningen af april.

Det er kun de tilfældigt udvalgte borgere, der har modtaget spørgeskemaet, som kan deltage i undersøgelsen. Læs mere på www.rsyd.dk/hvordanhardudet

Evt. yderligere informationer om undersøgelsen kan fås hos specialkonsulent Anette Andersen Krogh, Sønderborg Kommune, tlf. 27 90 55 47, og/eller projektleder for Sundhedsprofilundersøgelsen i Region Syddanmark, Susanne Vangsgaard, tlf.   51 70 97 32