Befordring i forbindelse med vaccinationer

Regler om transport til pensionister i forbindelse med vaccinationer.
Opdateret 13.11.2017

Sønderborg Kommunes Transportkontor giver ikke transport i forbindelse med vaccination til pensionister, der ellers normalt er berettiget til fribefordring; hverken til lægen eller plejecentrene eller eventuelle andre steder en vaccination bliver tilbudt.

Baggrunden for dette er, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet har bekræftet overfor Sønderborg Kommune, at vaccinationer ikke hører under reglerne for fribefordring, idet der ikke er tale om et sygdomstilfælde.

Såfremt vaccinationen gives i forbindelse med anden behandling/kontrol hos lægen ydes der fribefordring.

Såfremt borgeren er visiteret til handicapkørsel vil han/hun kunne benytte denne.

Giver dette anledning til spørgsmål er I velkomne til at kontakte Transportkontoret på 88 72 41 41 eller på transportkontoret@sonderborg.dk