Det er ok at sige nej tak til alkohol

Årets alkoholkampagne sætter i fokus på, hvor svært det kan være at sig nej til alkohol og holde fast i alkoholvaner, der ikke er sundhedsskadelige.
Opdateret 16.03.2017

Årets alkoholkampagne sætter i fokus på, hvor svært det kan være at sig nej til alkohol. Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at der altid er alkoholfri alternativer – så alle har et frit valg.

Bilkørsel og graviditet accepteres af de fleste, som gyldig grund til at takke nej til alkohol. Derimod er udtalelser ” jeg er bare træt” . ”ikke at have lyst”  eller ”alkohol er usundt”, ikke accepteret på samme måde, men bliver af nogle opfattet som en dårlig undskyldning.
Derfor sætter Sundhedsstyrelsen i kampagnen fokus på ”Hvor meget skal der til, før du siger nej tak?”

Stemningsbillede

Klik her for at se mere om årets alkoholkampagne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Sønderborg Kommune tilbyder:

Har du brug for vejledning eller en anonym samtale er du velkommen til at henvende dig på Sønderborg Kommunes Misbrugscenter.

Eller har du brug for sundhedsvejledning er du velkommen til at kontakte Sundhedscentret.

Fakta

Sundhedsstyrelsen anbefaler at du som kvinde kun drikke 7 genstande om ugen eller mindre og som mand 14 genstande eller mindre, hvis du vil have en lav risiko for at blive syg af alkohol.
Det er særligt skadeligt at drikke meget på én gang. Så selvom der er fest, er det bedst at stoppe, før man har drukket fem genstande.