logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Fysisk træning for mennesker med demens

Gratis træning til borgere med en demenssygdom.
Opdateret 05.07.2019

Sønderborg Kommune tilbyder træning for hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende. Der trænes på hold med ligesindede, og der trænes både inde og ude.

Hvorfor er træning godt?

Det er påvist at træning, som tilrettelægges ved moderat til hård intensitet, kan være med til at forhale udviklingen af en demenssygdom, øge fysiske- og psykiske ressourcer samt forebygge livsstilssygdomme. Under træningstilbuddene i Sønderborg Kommune er der endvidere stort fokus på det sociale samvær på holdene.

Projektet: Motion Sind Samvær

På baggrund af viden om fysisk trænings gavnlige effekt på krop, hjerne og sind har Kompetencecenter for Demens udarbejdet et tilbud til borgerne i Sønderborg Kommune. Det blev igangsat i 2016, da TrygFonden valgte at støtte tilblivelsen af projektet ”Motion Sind Samvær” med 1 mio. kr. Projektperioden forløb fra august 2016 til juni 2019, og træningskonceptet er nu en fast del af kommunens tilbud til hjemmeboende borgere med en demenssygdom.

Citat fra pårørende deltager:
”Efter vi er startet med regelmæssig træning, har min mand fået mere overskud til aktiviteter, der tidligere var svære for ham at deltage i”

Stemningsbillede

Klik her for at læse mere om træningsforløb "Motion Sind Samvær".

Klik her for at læse om naturtræning.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.