Hvad sker der med din rapportering?

Her kan du læse, hvad der sker med din indrapportering om en utilsigtet hændelse (UTH).
Opdateret 07.08.2017

Rapporten bliver automatisk sendt til den region, kommune eller det privathospital, hvor hændelsen er sket.

Rapporterer du således en utilsigtet hændelse vedrørende fx hjemmeplejen eller et plejecenter i Sønderborg Kommune, vil den blive sendt til Sønderborg Kommune, som så vil gennemgå rapporten med henblik på læring. Her vil blandt andet blive undersøgt:

• Hvad der er sket
  • Hvordan det kunne ske
  • Hvordan en lignende hændelse eller fejl kan forebygges

Derefter bliver rapporten anonymiseret og sendt til Patientombuddet.

I Sønderborg Kommune vil din rapport indgå som datagrundlag for iværksættelse af tiltag, der kan forbedre patientsikkerheden. Det kan fx være ændrede interne arbejdsgange eller ændrede kommunikationsveje.

Patientombuddet indsamler og formidler viden på baggrund af hændelser eller fejl fra hele landet.

Nye tanker