logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet

For at sikre rent drikkevand til alle er det nødvendigt at sikre, at grundvandet ikke forurenes. Det sker gennem indsatsplaner.
Opdateret 02.09.2019

Hvad er en indsatsplan?

En indsatsplan beskriver en række grundvandsbeskyttende tiltag i de områder, hvor vandværkerne indvinder grundvand til drikkevand.

Indholdet i en indsatsplan samt minimumskravene er fastlagt ud fra: 

Planerne beskriver aftaler om, hvem der skal gøre hvad og hvornår. Det kan fx være, at der skal indgås aftaler med landmænd om ikke at bruge kemiske sprøjtemidler tæt på de områder, hvor vandværkerne har deres boringer eller andre områder, hvor grundvandet er truet af forurening. Det kan også være aftaler om, at plante løvskov i et område, fordi løvskov er beskyttende overfor grundvandet, eller aftaler om, at udføre kampagner om ikke at bruge sprøjtegifte i villahaverne.

Indsatsplaner i Sønderborg Kommune

Det fremgår desuden af bekendtgørelsen, at der skal udarbejdes indsatsplaner for alle de vandværker, der ligger i områder, hvor Miljøstyrelsen har udpeget såkaldte indsatsområder. Byrådet har derudover besluttet, at der også skal udarbejdes indsatser for kommunens øvrige vandværker.

Det betyder for Sønderborg Kommune, at der skal udarbejdes i alt 10 indsatsplaner, hvoraf de syv ifølge Bekendtgørelsen skal udarbejdes inden udgangen af 2017. De 10 indsatsplaner omfatter i alt 32 vandværker.

Indsatsplanerne for de syv vandværker, som kommunen skal udarbejde, er nu alle udarbejdet og vedtaget. Du kan læse eller downloade de enkelte indsatsplaner under "vedtagne indsatsplaner".

De resterende tre planlagte indsatsplaner forventes udarbejdet og vedtaget i 2018-2019.

Du kan hente en folder, der kort fortæller om indsatsplanlægningen i Sønderborg Kommune i boksen nederst på siden.

En tidsplan for indsatsplanlægningen i Sønderborg Kommune fremgår af nedenstående figur.

Oversigtskort af Sønderborg med tidsplaner for indsatsplanlægning maj 2017

(Se billedet i fuld størrelse)

Vedtagne indsatsplaner

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.