Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig – Europas første internationale kulturaftale

Kulturaftale på tværs af den dansk-tyske grænse samler kræfterne for at udvikle kulturen. Den træder i kraft den 1. januar 2013 og gælder til og med 2016.
Ansvarlig Stine Dudda
Opdateret 31.03.2016

Kulmination af mange års kulturarbejde på tværs af den dansk-tyske grænse

Den dansk-tyske grænseregion med Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg og kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa er gået sammen om at skabe Europas første internationale kulturaftale, hvor et grænseløst kulturliv kan blomstre med mangfoldigheden som grobund, og hvor områdets kulturelle kvaliteter kan styrkes og videreudvikles i tæt samarbejde.

Gennem de seneste 15 år har der været rigtig mange dansk-tyske kulturprojekter tværs over grænsen og kulturaftalen kan ses som kulminationen på dette arbejde.

Billede af papirrulle

Hvem står bag Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig?

Det er Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg og kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa, der sammen indgår aftalen med det danske kulturministerium bakket op af Land Schleswig-Holstein og af Region Syddanmark.

På kulturfokus.dk kan du læse mere om kulturaftalen, der ligger i forlængelse af Den sønderjyske kulturaftale 2008-2012.

Blandt andet kan du se visionen bag Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig, økonomien, organisation, indsatsområder og mål.

kulturfokus.dk kan du også finde din næste kulturoplevelse i Sønderjylland-Schleswig i en elektronisk kulturkalender, der dækker hele grænseregionen. Siden på både dansk og tysk.