logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Kvarteret omkring Havbogade

Vi har fået udarbejdet en helhedsplan for udearealerne i området ved Havbogade som en del af realiseringen af Gehrys masterplan for havnen. Læs mere om planerne her.
Opdateret 13.11.2017

Første etape af Helhedsplan for Havbogade-kvarteret i Sønderborg er den lille plads ved Hønekilden.

Bassinet er støbt og brolæggeren er i fuld gang, så man allerede nu kan få en idé af hvordan pladsen kommer til at tage sig ud. Arbejdet bliver afsluttet i uge 31 og vi indvier plads og vandkunst onsdag den 17. august kl. 17 hvor alle er velkomne.

I og omkring bassinet placeres 3 bronzehøns plus én hane på en søjle som et humoristisk, kunstnerisk element med reference til Hønekildens tilstedeværelse og navn. Den kunstneriske installation er udført af den lokale kunstner Vibeke Fonnesberg i samarbejde Sønderborg kunstfonds formand og tidligere borgmester A.P. Hansen.

Den skrånende plads vil blive belagt med brosten med en savet overflade, hvor der er ganglinjer og de klassisk kløvede brosten på de øvrige arealer. Belægningsprincippet er det samme, der er tænkt udført på pladsen mellem Pakhuset, Havbo og Havbogade. Linjen fra jernbanebroen bliver ført ned på pladsen som et spor i belægningen sammen med et lille træ podie, der tilbyder ophold nær det rislende vand. Hønekildens udspring vil som nu ligge som en hemmelig grotte i skrænten bag en beplantet mur, og fokus vil komme på den nye vandskulptur.

Den nye plads og belægningsprincipperne er illustreret i Helhedsplan for Havbogadekvarteret side 16-20, som du finder i boksen med dokumenter nederst på siden. Her ligger også et dokument med billederne af bronzehøns og vandskulptur.

Havbogade under ombygning

Havbogade under ombygning

Kontakt os

Har du spørgsmål til anlæggets udformning, så kontakt os pr mail eller ring til: Landskabsarkitekt MDL Birgit Thingsgaard på 88 72 55 92, arkitekt MAA Jonas Hansen på 88 72 73 74 . Spørgsmål til anlægsarbejderne rettes til Ingeniør Lars Merrild Overgaard på 88 72 55 77.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.