logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Oksbøl Skov

Grundvandsbeskyttelse, mere natur og et nyt rekreativt område for borgerne
Opdateret 21.03.2018

Med beliggenhed midt på Nordals binder Oksbøl Skov kysterne på Nordals sammen og giver mulighed for at kunne færdes til fods og på cykel ad småveje og stier mellem sø- og fjordlandskabet i vest og Lillebælt i øst. Havnbjerg, Nordborg og Oksbøl bliver nærmeste naboer til skoven. Dermed får mange borgere nem adgang til skoven på cykel eller til fods.

Klik her for at læse udkastet til indretningen af skoven der er i høring indtil 10. september 2017.

oksboelskov.jpg

Rent drikkevand

Nordals har ét stort grundvandsmagasin, hvorfra seks vandværker indvinder drikkevand. En del af jorden over drikkevandsmagasinet er udpeget som indsatsområde for drikkevand, da geologien i området gør, at grundvandet er særligt sårbart over for brugen af pesticider. I Oksbøl Skov vil der hverken blive brugt gødning eller sprøjtemidler. På den måde sikres der rent drikkevand – også i fremtiden.

Natur og landskab

Projektområdet rummer i dag to moseområder samt enge, overdrev og enkelte vandhuller. I dag er det primært landbrugsjord, som ligger i området, men når skoven er etableret vil disse naturområder kunne udvikles og der vil blive etableret en række nye vandhuller. Området er kuperet med mange bakker, hvis udsigter ind og ud af området fremover vil være tilgængelige for publikum.

Friluftsliv

Med Oksbøl Skov i baghaven får borgerne i Oksbøl, Havnbjerg og Nordborg et stort nyt rekreativt område med gode muligheder for motion, friluftsliv og naturoplevelser i hverdagen.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.