Råger, vilde katte og andre skadedyr

Råger og vilde katte - hvad kan du gøre.
Ansvarlig Livi Trygstad
Opdateret 29.11.2017

Råger

Kommunens reguleringsjægere vurderer hvert år, hvor der er behov for at regulere antallet af råger på de kommunale ejendomme. Dette sker for at begrænse generne fra rågekolonierne for de omkringboende.

Hvis du generes af råger på din ejendom, kan du søge Naturstyrelsen Sønderjylland om tilladelse til at regulere bestanden. Ansøgningen skal helst ske omkring 1. april.

Raage_400x150px.gif

Vilde katte

Kommunen er villig til at nedbringe bestanden af vilde katte. Arbejdet udføres i samarbejde med Kattens Værn.

En vildkat er en kat, som ikke vil i menneskekontakt, ikke er øremærket og ikke bærer halsbånd eller på anden måde er mærket.

Ønsker du hjælp til at indfange vilde katte, så kontakt Livi Trygstad, Erhverv & Affald på 88 72 54 97.

Vilde_katet_400x150px.gif

Andre skadedyr

Se et skema over andre skadedyr eller andet skadevoldende vildt, kommunen kan regulere på egne arealer. I kolonnen længst ude til højre, kan du se, om reguleringen kræver en tilladelse.

På privatejede ejendomme/arealer formidler kommunen kontakt til reguleringsjægere.