logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Sønderborg bymidte

Sønderborg bymidte er under forandring. Læs mere om omdannelsen her.
Opdateret 25.04.2018

Sønderborgs indre by er midt i en omfattende omdannelse. Bymidtens handelsgader og pladser bliver fornyet med nyt design, belægninger, inventar og beplantning.

Arkitekter og planlæggere udarbejdede i 2010-11 et skitseprojekt, der tager afsæt i en aftale mellem daværende Sønderborg Handelsstandsforening og Byrådet. Aftalen er indgået i 2005 og bygger på en grundlæggende idé om at styrke den indre by med henblik på at gøre byen mere attraktiv som handelsby.

1. etape

Øvre del af Perlegade er afsluttet og pladsen foran Føtex har fået et navn ved en navnekonkurrence i sensommeren 2013. Det nye navn er Bryggertorvet.

2. og 3. etape

Omlægningen af Østergade og Kastanie Allé mellem Borgen og Apotekerhaven er afsluttet. Apotekerhaven er i sin grundform også på plads som et velintegreret grønt rum i byen med nye opholdspladser, legeredskaber og ganglinjer. 

Der mangler at blive plantet flere hække og træer samt alle stauderne. Dette arbejdes der på i oktober måned. I løbet af efteråret, regner vi også med at alt inventar er sat op.

apotekerhaven.jpg

Send os en god idé

Har du et forslag til et konkret tiltag, en specifik funktion eller synes du der er en mangel i bymidten i dag, så send os din idé.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.