logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Visuel kogebog

Sund mad i billeder viser – på en let tilgængelig måde – hvordan sunde retter kan tilberedes. Ved hjælp af billederne er det nemt for alle at gå i gang.

Selvbetjening

Bestil nyt sundhedskort

Hvis du mangler et sundhedskort/sygesikringsbevis, kan du bestille et nyt online.

 

Opdateret 06.11.2018

Sund mad handler ikke kun om energi og kalorier – det er meget mere. Madglæde er en vigtig del af de daglige måltider. Det skal være sjovt at spise sundt! 

Foto af: Salat

Opskrifterne tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. Anbefalingen er bl.a. at skabe balance i et sundt liv ved at spise  varieret, ikke for meget og være fysisk aktiv. Når du lever efter kostrådene, vil kroppen få dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer. 

Nøglehullet det officielle ernæringsmærke, der betyder, at varerne lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre. Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere og bruge kostrådene i hverdagen. 

Med Fuldkornsmærket er det nemt at vælge fuldkorn først. Det er garant for sunde produkter med masser af fuldkorn brød, knækbrød, ris, pasta og mel.

Foto af: Rugbrødsmad

Opskrifterne i denne kogebog er næringsberegnet i kostberegningsprogrammet Winfood.

Opskriftsamlingen er finansieret af Sundhedsudvalget under indsatsen strategisk plan for sundhedsfremme og forebyggelse for etniske minoriteter.

Opskrifterne er testet i samarbejde med Kløverskolens elever og deltagerne på Sundhedscentrets forløb ”Sund Integration”.

Du kan læse mere på siden "Alt om kost, klik her.

Du kan læse mere på siden nøglehulsmærket, klik her.

Du kan læse mere om fuldkorn, ved at klikke her

Se kogebogen her: Sund mad i billeder.

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.