Borgere med psykiske lidelser skal sikres et mere sammenhængende rehabiliteringsforløb

Sønderborg Kommune og Region Syddanmark vil øge samarbejdet inden for psykiatrien.
Ansvarlig Anita Hemmersam
Opdateret 06.06.2016

Sønderborg Kommune og Psykiatrien i Region Syddanmark ønsker en fælles vision for indsatsen overfor borgere med psykiske lidelser på tværs af region og kommune. Visionen skal styrke samarbejdet med borgeren i centrum hele vejen. Visionen er også at minimere de udfordringer, der opstår i overgangen mellem sektorerne.

Der har i perioden september 2015 – april 2016 været nedsat en tværfaglig og tværsektorielt sammensat arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen har arbejdet med fire overordnede temaer:

• Udfordringer ved papirernes rolle i borgerens forløb
  • Udfordringer ved den praktiske kommunikation og koordinering mellem aktører
  • Udfordringer ved begrænset indbyrdes kendskab mellem aktører
  • Udfordringer ved forskellige grundtilgange i henholdsvis den kommunale og den regionale psykiatri

Der bliver efterfølgende afholdt et tværfagligt stormøde, hvor det er meningen, at anbefalingerne præsenteres – også for de borgere og pårørende, som var med til at starte projektet op.

Projektet lever videre gennem faste tværfaglige temamøder mellem psykiatrien og kommunen og i et videre arbejde med lokale samarbejdsaftaler.
I dokumentboksen finder du feltarbejde og andet materiale.

Foto af: arbejde på visionsdagen