logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Eksport af affald

Vil i eksportere affald til udlandet skal i være opmærksom på de gældende regler, for de forskellige affaldsbetegnelser.
Opdateret 06.02.2017

Genanvendeligt ikke farligt affald

Når I vil eksportere genanvendeligt ikke farligt affald (grønt affald) til genanvendelse, skal følgende være på plads, inden I begynder transporten:

  1. I skal have en kontrakt med den udenlandske modtager. Kontrakten skal indeholde en forpligtigelse for affaldsproducenten eller modtageranlægget til at:​
  • tage affaldet tilbage eller sikre, at det nyttiggøres på en alternativ måde og
  • om nødvendigt at sørge for opbevaring af affaldet i mellemtiden
  1. I skal udfylde en ledsagerformular fra Miljøstyrelsen der skal være i lastbilen under eksporten.
  2. Affaldet skal være sorteret på lastbilen

Genanvendeligt ikke farligt affald f.eks. pap, papir, metal og elektronik, betegnes som grønt affald i EU's transportforordning. Klik her for at se listen over grønt affald.

Genanvendeligt farligt affald

Hvis I vil eksportere genanvendeligt farligt affald (orange affald), skal I anmelde transporten til Miljøstyrelsen i god tid før eksporten.  I finder de nødvendige formularer hos miljøstyrelsen .

Klik her for at se listen over orange affald.

Eksport af deponi eller brændbart affald er kun tilladt, hvis affaldet ikke kan brændes eller deponeres i danske anlæg. Ønsker i at eksportere deponi eller brændbart affald skal i anmelde det til Miljøstyrelsen. Anmeldelsesblanketten får i hos Miljøstyrelsen på telefon 32 66 01 00 eller www.mst.dk.

Hvilken farve har affaldet

Farverne refererer til bilag i EU’s transportforordning, hvor de forskellige affaldsfraktioner er listet op. Hvis du ikke kan finde affaldet på listen, skal du kontakte Miljøstyrelsen. Klik her for at kontakte Miljøstyrelsen.

Eksport af affald til lande uden for OECD

Vil i eksportere affald til lande uden for OECD skal i henvende jer til Miljøstyrelsen. Klik her for at kontakte Miljøstyrelsen.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.